Emile Kwa
2 min. leestijd

Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt

De prijs van XRP is met 3% gestegen, als reactie op goed nieuws

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft aangekondigd een nieuwe crypto-opslagservice te lanceren. Deze dienst is speciaal ontworpen voor banken en fintechbedrijven, zo meldde CNBC. De nieuwe bewaarservice wordt ondergebracht onder het merk Ripple Custody, waarmee het bedrijf zijn aanbod verder uitbreidt. Als reactie hierop is de koers van XRP met 3% gestegen.

Cryptoanalist: XRP klaar voor explosieve groei ondanks recente daling
Cryptoanalist: XRP klaar voor explosieve groei ondanks recente daling

Ripple biedt crypto-bewaardiensten aan

Het initiatief is onderdeel van Ripple’s strategie om zijn activiteiten uit te breiden buiten de bekende betalingsverwerkingsoplossingen. De nieuwe functies van Ripple Custody kunnen worden gebruikt op de blockchain van het bedrijf, de XRP Ledger. Ook is er een verbeterde gebruikersinterface toegevoegd, waarmee banken en fintechs nog eenvoudiger hun digitale activa kunnen beheren en bewaren.

Deze stap komt op een moment waarop de vraag naar veilige opslag van digitale activa onder financiële instellingen groeit. Bewaardiensten helpen deze instellingen door de private keys van crypto-activa veilig te beheren en ervoor te zorgen dat klanten veilig kunnen handelen en voldoen aan wetgeving omtrent digitale activa.

Aaron Slettehaugh, senior vice-president van product bij Ripple, verklaarde tegenover CNBC dat deze uitbreiding van Ripple Custody fintechbedrijven een schaalbare oplossing biedt voor de veilige opslag van digitale activa. Volgens Ripple is custody een van de snelst groeiende onderdelen van hun bedrijf, met een groei van maar liefst 250 procent op jaarbasis. De bewaarservice is inmiddels actief in zeven landen.

Advertentie

Toenemende vraag naar bewaarservices voor digitale activa

Naast Ripple zijn ook steeds meer banken bezig met het aanbieden van bewaardiensten voor crypto-activa. Zo begon Standard Chartered op 10 september met het aanbieden van deze diensten in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf richt zich hierbij in eerste instantie op bitcoin (BTC) en Ether (ETH) en heeft onlangs een vergunning verkregen van de Dubai Financial Services Authority.

Ook in Taiwan groeit de interesse in crypto custody. De Financial Supervisory Commission (FSC) kondigde op 8 oktober aan dat het in 2025 een sandbox gaat opzetten voor bewaarservices. Drie privébanken in het land hebben al interesse getoond om zich in deze markt te begeven.

Na het nieuws zette de XRP koers een stijging in van een dieptepunt van $0,526 naar een hoogtepunt van $0,54. Dat is een stijging van 2,66%, en dat zou nog meer zijn als men het vanaf het allerlaagste punt op de dag zou berekenen. Momenteel gaat één XRP token over de toonbank voor $0,538. 

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP-markt bereikt miljardenpiek terwijl Ripple nieuw product test
Ripple’s nieuwe XRP-dienst bereikt potentieel 4 miljoen gebruikers
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Achtbaan voor XRP-houders: ETF-hoop en slecht nieuws
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Komt er een XRP ETF aan? Dit is wat we weten
Advertentie