Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Overwinning Ripple in SEC-rechtszaak: begin van nieuwe bullrun?

Is XRP eindelijk begonnen aan nieuwe bullrun, dankzij de recente juridische overwinning van Ripple?

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Overwinning Ripple in SEC-rechtszaak: begin van nieuwe bullrun?

Foto: Thaweeporn/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP crypto, heeft deze week een grote overwinning binnengesleept in zijn rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het positieve Ripple nieuws heeft de koers van XRP met tientallen procenten laten stijgen, wat hoopt geeft aan investeerders die al jaren uitkijken naar een nieuwe bullrun. Is het startsein voor een nieuwe langdurige opmars deze week gegeven?

Hoe groot is de kans op XRP-ETF’s na het nieuwe Grayscale fonds?
Hoe groot is de kans op XRP-ETF's na het nieuwe Grayscale fonds?

XRP koers stijgt 28%

Afgelopen woensdag oordeelde federale rechter Analisa Torres dat Ripple een boete van $125 miljoen moet betalen voor het overtreden van de effectenwetgeving met diens institutionele XRP-verkopen. Hoewel dit misschien klinkt als een grote domper voor het bedrijf, ligt de boete maar liefst 94% lager dan de bijna $2 miljard eis van de SEC.

Om die reden is het een grote overwinning voor Ripple, en dat werd direct zichtbaar in de exploderende XRP koers. Deze schoot in korte tijd met zo’n 28% de lucht in – van $0,50 tot een absolute piek van $0,64. Sinds gisteren is de koers echter weer iets teruggezakt tot onder de grens van $0,60.

De SEC spande eind 2020 de rechtszaak aan omdat het van mening is dat Ripple zijn eigen XRP-tokens als effect heeft uitgegeven zonder over de juiste vergunningen te beschikken. Volgens Ripple kan XRP daarentegen niet als effect geclassificeerd worden. Vorig jaar zomer gaf rechter Torres het cryptobedrijf grotendeels gelijk met het oordeel dat de verkoop op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. De institutionele verkoop daarentegen wel. Ripple heeft hiermee dus de wet overtreden, maar met het recente eindoordeel is de straf hiervoor flink meegevallen.

Advertentie

Belangrijke prijsniveaus voor XRP

Nu een hoop onzekerheid omtrent XRP is komen te vervallen, vragen investeerders zich af of de koers eindelijk weer tot een nieuwe all-time high kan stijgen. De vorige bullmarkt is XRP hier niet in geslaagd vanwege de strijd in de rechtbanken.

Al maanden consolideert de koers in een dalend kanaalpatroon, met steeds lagere pieken en dalen. Na het goede nieuws van deze week leek XRP op weg naar de bovenkant van het patroon op $0,74. Echter waren de bulls al eerder uitgeput, waardoor men nog altijd wacht op de test van deze weerstand. Mocht de koers boven de $0,74 uitstijgen, dan ligt een verdere rally in het verschiet die wellicht als de start van de bullrun aangemerkt kan worden.

Mocht de koers de andere kant op bewegen, dan is het zaak om ieder geval boven de $0,38 te blijven. Voor nu lijkt XRP echter veilig met een huidige koers van $0,5876.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Waarom steeg de de koers van XRP deze week zo hard?
Waarom steeg de koers van XRP deze week zo hard?
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Hoe groot is de kans op XRP-ETF’s na het nieuwe Grayscale fonds?
Advertentie