Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Meest donkere scenario in Ripple rechtszaak: advocaat bespreekt gevolgen

Ripple baas uit frustraties over financiële waakhond na XRP rechtszaak

Foto: Shutterstock/photo_gonzo

Als je maar een beetje van crypto afweet dan kan het je niet zijn ontgaan: de effecten-rechtszaak tegen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token. Al bijna 3 jaar is de juridische strijd bezig waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple ervan verdenkt onjuist te hebben gehandeld. Volgens de toezichthouder zou XRP namelijk classificeren als effect. Het laatste hoofdstuk binnen de rechtszaak lijkt inmiddels te zijn aangebroken Aangezien de uitspraak grote gevolgen kan hebben, wachten XRP bezitters in spanning af. Veel crypto investeerders hopen dat de SEC verliest, maar wat kunnen we verwachten als de toezichthouder aan het langste eind trekt? 

Hoger beroep SEC geen grote dreiging voor XRP, volgens Ripple-advocaat
Hoger beroep SEC geen grote dreiging voor XRP, volgens Ripple-advocaat

Gevolgen Ripple verlies

Rechter John Deaton liet zich onlangs op Twitter uit over de mogelijke gevolgen wanneer Ripple de rechtszaak zou verliezen. Een opluchting voor XRP bezitters is dat een verlies hoogstwaarschijnlijk geen directe gevolgen zal hebben, omdat Ripple in dat geval in hoger beroep zal gaan. Het vonnis zou volgens Deaton nog eens tussen de twee en vijf jaar op zich kunnen laten wachten en dus zou dezelfde neutrale situatie zich voort blijven doen. Als Ripple dan alsnog de rechtszaak verliest, zou de SEC mogelijk $1,3 miljard opeisen. Ironisch genoeg zou volgens Deaton in deze situatie de schade voor XRP bezitters mee kunnen vallen:

Als er een herstel zou zijn, zouden XRP-houders meer geld uit het SEC-fonds krijgen, omdat in de civiele zaak de advocaten tussen de 25-35% van het herstel voor advocaatkosten krijgen VOORDAT de kosten van de zaak van het fonds worden afgetrokken. 

Advertentie

Toenemende belangstelling XRP 

Ondanks de lopende rechtszaak beleeft XRP opvallende stijgingen in handelsvolume en het aantal actieve wallets. XRP heeft wat betreft het tweede kwartaal de derde plaats ingenomen in termen van handelsvolume en marktdiepte, wat duidelijk een toename van de interesse weerspiegelt vanuit de crypto community. Hoewel de prijsbeweging van XRP nog onzeker blijft en sterk afhankelijk is van de ontwikkelingen in de rechtszaak duiden deze factoren op een toegenomen vertrouwen en activiteit rondom de XRP-token.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple-CEO bekent cruciale fout met toezichthouders in XRP-zaak
Ripple-CEO bekent cruciale fout met toezichthouders in XRP-zaak
XRP-markt bereikt miljardenpiek terwijl Ripple nieuw product test
Ripple opent tegenaanval en gaat officieel in beroep in XRP-zaak
XRP op keerpunt: Ripple whales zaaien twijfel over koers
AI-scam richt zich op XRP-houders, memecoin-handelaar verliest alles
Advertentie