Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
3 min. leestijd

Hoger beroep SEC geen grote dreiging voor XRP, volgens Ripple-advocaat

De SEC gaat niet in beroep over de status van XRP als niet-effect

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Recentelijk is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep gegaan tegen de uitspraak in de zaak tegen Ripple, zoals we in eerder Ripple nieuws noemden. Het belangrijkste van deze uitspraak ging over dat XRP, de token van Ripple, geen effect is. Aangezien de SEC dit niet aanvecht, verwacht Ripple dat het beroep geen dreiging is voor het bedrijf.

Komt er een XRP ETF aan? Dit is wat we weten
Komt er een XRP ETF aan? Dit is wat we weten

Beroep van de SEC geen dreiging voor Ripple

Op X (Twitter) deelde de advocaat van Ripple, James K. Filan, het beroep van de SEC:

Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, reageerde hierop met dat het Form C van de SEC niet in beroep gaat tegen de uitspraak van XRP geen effect is. Zo liet Alderoty weten:

“Die beslissing geldt als de wet van het land.”

Volgens de indiening ging het beroep van de SEC over de aantijgingen tegen Brad Garlinghouse en Chris Larsen, de CEO en de oprichter van Ripple, met het argument dat de leidinggevenden de effectenwet hadden overtreden door XRP aan te bieden en te verkopen. Daarbij meldde de indiening dat Garlinghouse en Larsen ‘de schendingen van die bepalingen door Ripple hadden geholpen en bevorderd’.

Het beroep van de SEC trekt de beslissing van de rechtbank in twijfel om een gedeeltelijk summier oordeel uit te spreken in het voordeel van de gedaagden, inclusief XRP verkopen op beurzen, persoonlijke verkopen door Garlinghouse en Larsen, en de distributie van XRP in ruil voor niet contante vergoedingen van Ripple. De SEC verklaarde in het beroep:

“Deze kwesties moeten de novo worden beoordeeld.”

Advertentie

Hoelang gaat de zaak nog duren?

Het kan nog erg lang duren voordat de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC is opgelost. Het leek even voorbij te zijn voordat de SEC haar beroep indiende, maar dit was te mooi om waar te zijn. Kort voor de deadline besloot de SEC toch in beroep te gaan, wat opnieuw onzekerheid voor XRP heeft gecreëerd.

Het feit dat de SEC niet verder in is gegaan op de status van XRP als niet-effect betekent dat de token in principe buiten hun jurisdictie valt. Dit is een belangrijke vooruitgang voor Ripple, aangezien de SEC hierdoor nauwelijks nog grond heeft om op te staan.

Hoe dan ook heeft het de zaak aanzienlijk verlengd, waarbij het naar verwachting tot juli 2025 kan duren voordat het briefingsproces voorbij is. De kans is groot dat de zaak eind 2026 of misschien zelfs in 2027 pas opgelost wordt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
XRP-zaak krijgt staartje: SEC daagt Ripple opnieuw uit in beroep
XRP-zaak krijgt staartje: SEC daagt Ripple opnieuw uit in beroep
Advertentie