Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Hoe groot is de kans op XRP-ETF’s na het nieuwe Grayscale fonds?

Crypto-gemeenschap speculeert over XRP’s toekomst na Grayscale’s nieuw

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Afgelopen donderdag bracht de investeringsmaatschappij Grayscale naar buiten dat zij een nieuw trustfonds hebben gelanceerd. Dit fonds zal de prestaties van ripple (XRP) gaan volgen. Nu deze stap in het verleden ook als eerste werd gezet voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), rijst de vraag of eenzelfde pad gevolgd zal worden voor deze munt. Kortom, hoe groot is de kans dat er een XRP exchange-traded fund (ETF) zal worden gelanceerd?

Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

Ripple ETF de volgende stap?

Het zeer positieve nieuws gaf een sterke boost aan de koers van XRP. Deze steeg in korte tijd van 0,54 dollar naar 0,59 dollar. Een top die in de afgelopen weken niet meer was gezien. Ondanks dat de koers na de top even weg zakte, behoudt het momenteel zijn koers rond de 58 dollarcent. Iedere crypto fanatiekeling wil nu natuurlijk weten of een XRP ETF ook tot de mogelijkheden behoort. Dit heeft er in het verleden namelijk voor gezorgd dat er een flinke prijsstijging te zien was bij bitcoin.

De directeuren van Ripple zien een ETF in de toekomst zeker zitten. Zij zijn er zelfs van overtuigd dat ripple dit uiteindelijk ook zal krijgen. De vraag is of dit vertrouwen terecht is, aangezien zij op dit moment nog verwikkeld zijn in een hevige juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC), die tevens bevoegd is voor het goedkeuren van ETF-aanvragen.

Op dit moment nadert het einde van de juridische strijd. Recentelijk deelde de rechter dat hij voornemens is een boete van 125 miljoen dollar op te leggen aan het cryptobedrijf. Hoewel dit om veel geld gaat, beschouwt de crypto community deze beslissing als een overwinning. De commissie eiste eerder namelijk een boete van enkele miljarden dollars.

Advertentie

Veel positieve kanten aan lancering trustfonds

Volgens het onderzoekshoofd van Bitget Research, Ryan Lee, zal de lancering van een ripple trustfonds ervoor zorgen dat het vertrouwen van de markt in de munt zal toenemen. Het product van de investeringsmaatschappij trekt namelijk vooral institutionele investeerders aan, waardoor er indirect wellicht voor miljarden dollars wordt geïnvesteerd in de munt. Door de grote kapitalen zal er ook meer liquiditeit op de markt komen, wat zal zorgen voor een stabielere munt en koers. En afsluitend zorgt een trustfonds ervoor dat er al voldaan is aan een aantal regulatie voorwaarden. Iets dat ook weer kan bijdragen aan een verdere opbouw van het vertrouwen van de markt in de munt. 

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie