Tim Kamp Tim Kamp
18/06/2024 14:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 09:25

Grote doorbraak voor Ripple – samenwerking met 10 overheden

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Ripple heeft een belangrijke stap gezet door samenwerkingen aan te kondigen met tien overheden om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te ontwikkelen. Dit initiatief werd bekendgemaakt door Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse. De uitgever van de crypto XRP (XRP) heeft laten weten niet stil te zitten wat de toekomst van nationale digitale valuta’s betreft.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple helpt centrale banken met digitale innovatie

CBDC’s zijn digitale versies van nationale valuta’s die worden uitgegeven en gecontroleerd door centrale banken. Ze beloven verhoogde efficiëntie en veiligheid in financiële systemen. Daarom zijn ze vergelijkbaar met stablecoins die een stabiele waarde behouden ten opzichte van traditionele valuta’s. Door gebruik te maken van Ripple’s blockchain-technologie kunnen deze CBDC’s transacties sneller, veiliger en transparanter maken.

Hoewel de specifieke details van de samenwerkingen nog vertrouwelijk zijn, benadrukt Garlinghouse dat deze partnerschappen onderdeel zijn van een bredere trend naar digitalisering in de financiële sector. De landen die betrokken zijn bij deze initiatieven streven naar verbeterde operationele efficiëntie en betere grensoverschrijdende transacties.

Eén van de meest recente samenwerkingen is met de Nationale Bank van Georgië, waar Ripple helpt bij de digitalisering van de economie. Andere landen die betrokken zijn bij Ripple’s CBDC-pilotprogramma’s zijn onder andere Colombia, Bhutan, Palau en Montenegro.

Advertentie

Ripple introduceert eigen stablecoin RLUSD

Naast de samenwerkingen op het gebied van CBDC’s, bereidt Ripple zich voor om zijn eigen stablecoin. De cryptomunt genaamd Real USD (RLUSD) zullen zij zo snel mogelijk willen lanceren. Deze stablecoin werd gepresenteerd tijdens de recente XRP Ledger Apex Summit in Amsterdam.

RLUSD is ontworpen om transacties binnen het XRP Ledger te stabiliseren door een directe koppeling met de Amerikaanse dollar. Dit zal niet alleen de bruikbaarheid van Ripple’s technologie vergroten, maar ook een breder financieel publiek aantrekken.

Ondanks de positieve ontwikkelingen, blijft Ripple te maken hebben met aanzienlijke regelgevende uitdagingen. Vooral in het licht van zijn lopende juridische geschil met de Securities and Exchange Commission (SEC). De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten staat nog altijd lijnrecht tegenover de XRP-uitgever.

Garlinghouse blijft echter optimistisch en ziet recente goedkeuringen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF’s als een teken van een veranderend regelgevend landschap. Hij hoopt dat deze ontwikkelingen de weg kunnen vrijmaken voor een toekomstige XRP ETF.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren
Advertentie