Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Elon Musk en Ripple CEO lijken bondgenoten in strijd tegen de SEC

CEO de Ripple predice veredicto de juez en demanda contra XRP este año

Foto: Immersion Imagery/Shutterstock

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP) loopt ondertussen al bijna twee jaar en nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, haalt geregeld hard uit naar de SEC. Miljardair en Tesla CEO Elon Musk lijkt de zaak van Ripple en Garlinghouse nu te steunen.

Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard

De XRP rechtszaak

Ripple advocaat Stuart Alderoty maakte gisteren bekend dat Ripple eindelijk cruciale documenten heeft bemachtigd tijdens de rechtszaak. Het gaat om uitspraken van voormalig SEC-topman William Hinman over waarom ethereum (ETH) niet onder de Amerikaanse effectenwet valt. Het heeft volgens Alderoty 18 maanden en zeker 6 bevelen van de rechtbank gekost om dit voor elkaar te krijgen.

Brad Garlinghouse zegt op Twitter dat dit nogmaals bevestigt dat de SEC een vuil spelletje speelt:

“De SEC wil dat je denkt dat het geeft om openheid, transparantie en duidelijkheid. Geloof ze niet. Wanneer de waarheid uiteindelijk naar buiten komt, zal de schandelijkheid van hun gedrag je schokken.”

Eerder al was al in het ripple nieuws te lezen dat Garlinhouse geen goed woord over heeft voor de SEC. Volgens hem is de Amerikaanse toezichthouder helemaal niet bezig om de wet te handhaven, maar om hun eigen machtspositie verder uit te breiden, ten koste van onschuldige bedrijven en investeerders.

Elon Musk

Opmerkelijk was dat ook Elon Musk op het laatste bericht van Garlinghouse op Twitter reageerde. Musk antwoordde op Garlinghouse’s verklaring met: “No way”. Musk zelf heeft ook al een heleboel vergelijkbare verklaringen afgelegd op Twitter waarin hij eveneens behoorlijk kritisch was op de SEC.

Immers, Musk heeft het in het verleden ook aan de stok gehad met de toezichthouder. In 2018 werd Musk namelijk aangeklaagd wegens effectenfraude door bepaalde uitspraken te doen over zijn bedrijf Tesla. Het is geen geheim dat hij niet bepaald fan is van het handelen van de SEC. 

Uit het antwoord dat hij geeft op Garlinghouse kan voorzichtig worden gesteld dat Musk het Ripple team steunt in de rechtszaak tegen de SEC.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Waarom steeg de de koers van XRP deze week zo hard?
Waarom steeg de koers van XRP deze week zo hard?
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Hoe groot is de kans op XRP-ETF’s na het nieuwe Grayscale fonds?
Advertentie