Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat

XRP-investeerders moeten flink geduld hebben

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Recent konden we in het ripple nieuws lezen dat de Securities and Exchange Commission (SEC) hoger beroep heeft gevraagd voor de XRP rechtszaak. Dat betekent dat de strijd voortduurt, maar Ripple’s Chief Legal Officer, Stuart Alderoty, deelde een gedetailleerde uiteenzetting van de tijdlijn van het beroep.

Komt er een XRP ETF aan? Dit is wat we weten
Komt er een XRP ETF aan? Dit is wat we weten

Tijdlijn XRP rechtszaak

Volgens Elanor Terret, journalist bij Fox Business, is vandaag de laatste dag dat de Amerikaanse SEC het zogenoemde Formulier C kan indienen. Hierin staat wat ze van plan zijn om aan te vechten in de XRP rechtszaak. 

Vervolgens heeft Ripple 14 dagen de tijd dat het zijn eigen Formulier C kan indienen, waar ook hier logischerwijs details zijn beschreven over zijn eigen tegenberoep. 

Beide partijen zullen dan akkoord gaan met een briefingschema. De SEC heeft dan tot 90 dagen de tijd om zijn eerste briefing in te dienen. Alderoty geeft aan dat hij verwacht dat ze de volledige 90 dagen zullen gebruiken. De openingsbrief zal een opsomming zijn van alle juridische argumenten die de SEC zal aanvoeren. Uiteindelijk zal Ripple een reactie indienen en vervolgens zijn eigen briefing.

De verwachting is dat het volledige briefingproces zal duren, schrik niet, tot juli 2025. Dat betekent dat de juridische strijd nog lang niet gestreden is en dat XRP-investeerders nog maanden geduld moeten hebben.

Advertentie

Juridische strijd Ripple duurt voort

Ondanks dat steeds meer XRP-investeerders hoopten op een einde van de XRP rechtszaak, kwam daar toch het tegenberoep. Een cruciaal onderdeel van de eerdere uitspraak van de rechtbank, met name over de institutionele verkopen van XRP. 

Het Team van Ripple wil de beslissing aanvechten die deze verkopen bestempelde als niet-geregistreerde effecten-aanbiedingen. Volgens de advocaat is er geen sprake van een beleggingscontract als er geen daadwerkelijke rechten en verplichtingen aan verbonden zijn.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, noemde de SEC ‘zwak’ omdat ze probeerden de XRP rechtszaak uit te breiden, ook al had de rechtbank op belangrijke punten tegen hen geoordeeld.

Door het tegenberoep is de koers van ripple (XRP) flink gedaald. Waar het eerder nog een prijs boven de $0,66 noteerde, staat het nu op $0,54. In de tussentijd is bitcoin flink gestegen, maar presteren altcoins ondermaats. Ook XRP heeft hier flink last van en staat het vandaag ook in het rood.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt
Ripple gaat banken helpen met crypto opslaan, XRP koers stijgt
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Nieuwe wending in XRP-saga: cryptobeurs klaagt SEC aan
Ripple slaat terug en opent tegenaanval in XRP-strijd
Ripple slaat terug en opent de tegenaanval in XRP-strijd
Advertentie