Foto: Shutterstock/photo_gonzo
MoneyTap-app, een op smartphone gebaseerde dienst die mogelijk wordt gemaakt door Ripplenet, zal vanaf vandaag beschikbaar worden gesteld voor klanten van drie grote Japanse banken. Klanten van Yamaguchi Bank, Momji Bank en Kitakyushu Bank zullen vanaf vandaag de mobiele app in gebruik kunnen nemen om geld te versturen naar andere individuen.
Ripple ecosysteem adoptie
De MoneyTap-app biedt volgens de product beschrijving een veilig, direct en gebruiksvriendelijk platform voor geldovermakingen van persoon tot persoon. Met de app kunnen gebruikers naast traditionele bankrekeningnummers ook geld overmaken met mobiele telefoonnummers of een QR code.
MoneyTap werd in 2018 tot leven gebracht door SBI Ripple Asia, een joint venture tussen Ripple en SBI Holdings. De app was oorspronkelijk gericht op het aanbieden van internationale geldovermakingsdiensten voor buitenlandse werknemers in Japan. De missie is echter altijd geweest om de wereldwijde markt voor geldtransfers te betreden. Zo is MoneyTap nu ook beschikbaar in India.
In 2020 had Ripple een aandeel van 33% verworven in MoneyTap en sindsdien mag het zichzelf, op SBI na, de grootste aandeelhouder noemen.
Met de introductie van de mobiele app bij de banken van Yamaguchi Financial Group hebben klanten nu toegang tot een geavanceerd platform met de blockchain als ruggengraat. Aan de andere kant zal het gebruikersbestand van de applicatie uitbreiden en zal het Ripple ecosysteem een nieuw niveau van adoptie bereiken.
Eerder Ripple nieuws
Enkele dagen geleden kon je ook al in het Ripple nieuws lezen dat het bedrijf achter de XRP token een liquiditeitsoplossing voor bedrijven heeft gelanceerd. Om de kloof tussen crypto en fiat te overbruggen, kunnen bedrijven middels de liquiditeitshub gemakkelijk bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), ethereum classic (ETC), litecoin (LTC) en de Amerikaanse dollar uit deze grote pools van liquiditeit halen.
Ook wist Ripple de schijnwerpers op zich te laten richten door een samenwerking aan te gaan met de Centrale Bank van Montenegro (CBCG) om een strategie te ontwikkelen voor de lancering van een digitale valuta in het land, mogelijk een Central Bank Digital Currency (CBDC) of een stablecoin.