Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Cryptoanalist: XRP klaar voor explosieve groei ondanks recente daling

SEC-beroep zaait twijfel over haalbaarheid voorspelde rally

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Waarom stijgt de sui crypto koers vandaag zo hard?

Foto:Bordovski Yauheni/Shutterstock

De afgelopen dagen is de prijs van XRP (XRP) met bijna 15% gedaald, wat voor onrust zorgt binnen de cryptogemeenschap. Deze plotselinge daling roept vragen op over de toekomst van XRP en of deze juridische tegenslag juist een nieuw dieptepunt markeert of een kans biedt voor slimme investeerders.

Ripple (XRP) ETF op komst? Bitwise zet cruciale eerste stap
Ripple (XRP) ETF op komst? Bitwise zet cruciale eerste stap

Analisten zien potentieel voor enorme XRP rally

Volgens analist CryptoBull vertoont de huidige prijsbeweging van XRP opvallende gelijkenissen met die van de bullmarkt in 2017. Destijds bewoog XRP zich binnen een symmetrisch driehoekspatroon voordat het uitbrak en met maar liefst 66.240% steeg naar een recordhoogte van $3,31. Nu, in oktober 2023, lijkt XRP opnieuw de top van een vergelijkbaar driehoekspatroon te benaderen.

Symmetrische driehoeken op de grafiek worden vaak gezien als voortekenen van sterke prijsbewegingen. Als XRP deze keer opnieuw uitbreekt zoals in 2017, zou dit kunnen leiden tot substantiële winsten. Uiteraard is de richting van een uitbraak bij dergelijke driehoeken allesbehalve zeker. Het zou zelfs kunnen dat de koers juist daalt.

Advertisement

Juridische tegenslagen slecht nieuws voor XRP

Ondanks het optimisme van sommige analisten, kunnen juridische obstakels de opwaartse trend van XRP dwarsbomen. Het recente beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de zaak tegen Ripple kan een significante tegenwind vormen. Als de SEC erin slaagt te bewijzen dat de secundaire verkoop van XRP aan retailbeleggers in strijd is met de Amerikaanse effectenwetgeving, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de prijs van XRP.

Daarnaast zal dat mogelijk ook een einde betekenen voor de droom van een XRP ETF. Onlangs vroeg Bitwise een dergelijke ETF aan, maar als de SEC de hernieuwde rechtszaak wint, dan lijkt de succeskans voor XRP ETF’s nagenoeg hopeloos.

De recente prijsdaling van XRP en de lopende juridische strijd met de SEC zetten beleggers aan het denken over de toekomst van deze cryptocurrency. Terwijl sommige analisten wijzen op historische patronen die duiden op een potentiële enorme rally, waarschuwen anderen voor de risico’s van juridische tegenwind. Een ding is zeker: het zijn spannende tijden voor het ‘XRP-army’.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie