Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Cardano oprichter is helemaal klaar met Ripple en XRP na heksenjacht

Cardano oprichter is helemaal klaar met Ripple en XRP na heksenjacht

Foto: Michaela Jilkova/Shutterstock

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft zich de afgelopen maanden wel eens uitgesproken over Ripple (XRP) en de rechtszaak waar dit netwerk in verzeild is geraakt. Vaak werd zijn commentaar echter niet gewaardeerd door de XRP-gemeenschap en in veel gevallen werd Hoskinson hard aangevallen. Om die reden heeft Hoskinson daarom besloten zich totaal niet meer met XRP te bemoeien.

Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Hoskinson en XRP

Vooral in oktober ging de XRP-gemeenschap achter Charles Hoskinson aan. Destijds gaf hij aan dat de voornaamste reden voor de aanklacht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het feit was dat er nauwelijks duidelijke regulatie bestaat in het land. Hoewel dit niet eens echt een gevoelige uitspraak was, werd Hoskinson hard aangevallen.

Hij werd zelfs beschuldigd van het samenzweren met de SEC. Dit omdat hij voorheen een van de mede-oprichters van Ethereum (ETH) was. Dit was volgens de XRP-gemeenschap reden om complottheorieën de wereld in te helpen.

Hoskinson gaf keer op keer aan dat hij aan de kant van Ripple stond en hoopte dat zij de rechtszaak uiteindelijk zullen winnen. Toch werd het commentaar van Hoskinson hem niet in dank afgenomen. Daarom besluit hij nu voorgoed zijn mond te houden over alles dat met Ripple te maken heeft.

“Ik werd beschuldigd van liegen, en ik werd wederom beschuldigd van trollen. Ik weet niet hoe ik met de XRP-gemeenschap moet omgaan, ik denk dat mijn uitspraken historisch gezien zeer afgemeten en ondersteunend zijn geweest.”

Ripple verliest een bondgenoot?

Hoskinson zal in de toekomst geen enkele vraag over Ripple en XRP meer beantwoorden. Dit om te voorkomen dat hij weer wordt aangepakt door de XRP-gemeenschap.

“Dus, vooruit, ik ga in geen geval vragen beantwoorden over XRP. Ik ga het project niet noemen; ik ga helemaal niet praten over wat er gebeurt nadat er een oplossing is voor de XRP-zaak. Ik ga dat zelfs niet bespreken als het in de toekomst wordt gevraagd; ik ga gewoon zeggen: geen commentaar.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Opgelet: 200 miljoen aan XRP komt binnenkort weer de markt op
Advertentie