Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

Ripple’s Garlinghouse kondigt de stablecoin Ripple USD (RLUSD) aan.

XRP-XRP
s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), heeft aangekondigd dat het bedrijf zich opmaakt voor de lancering van hun nieuwe stablecoin Ripple USD (RLUSD).

Lancering Ripple USD Stablecoin

Tijdens een fireside chat op de Korea Blockchain Week in Seoul onthulde Garlinghouse dat de nieuwe stablecoin van Ripple binnen weken gelanceerd zal worden. Het bedrijf ziet kansen in de stablecoin-markt, vooral na de problemen die concurrent USDC 18 maanden geleden ondervond met het tijdelijk verliezen van de dollar-koppeling.

De stablecoin-markt wordt momenteel gedomineerd door Tether (USDT) en USDC (USDC), die respectievelijk 70% en 21% van de totale stablecoinvoorraad vertegenwoordigen. Ripple hoopt met RLUSD mee te concurreren in deze markt, dankzij hun bestaande samenwerkingen met financiële instellingen.

Kritiek op SEC en beursgang

Tijdens het gesprek kwam de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ter sprake. Na de jarenlange rechtszaak tussen Ripple en de SEC, heeft Garlinghouse geen goed woord over de SEC. Het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van een boete van $125 miljoen, wat veel lager was dan de door de SEC geëiste $2 miljard. Ripple viert deze uitkomst als een overwinning voor zowel het bedrijf als de cryptosector.

Op de vraag of Ripple plannen heeft voor een beursgang in de Verenigde Staten, antwoordde Garlinghouse resoluut dat hij “geen interesse” heeft. Hij wees hierbij op de “vijandige houding” van de SEC tegenover de crypto-industrie. 

Hij noemde de goedkeuring van de beursgang van Coinbase door de SEC en de daaropvolgende rechtszaak tegen hetzelfde bedrijf als voorbeeld van inconsistent beleid. Ook adviseerde hij ondernemers om hun bedrijf niet te richten op de Verenigde Staten vanwege de hoge juridische kosten die gepaard gaan met de huidige regelgeving in het land.

Optimisme over de toekomst van crypto

Garlinghouse sprak ook over de mogelijke impact van de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen op de crypto-industrie. Volgens hem zal de crypto-sector zegevieren, ongeacht wie de verkiezingen wint, omdat dit waarschijnlijk zal leiden tot nieuw leiderschap bij de SEC. 

Ondanks de uitdagingen blijft Garlinghouse optimistisch over de toekomst van crypto. Hij verwacht dat de komende vijf jaar positieve veranderingen zullen brengen, vooral op het gebied van wetgevende duidelijkheid. Hij wees op de FIT 21-wetgeving (Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act), die volgens hem een positieve stap is richting meer helderheid en regulering van de crypto-industrie in de Verenigde Staten.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Anycoin Direct geeft de eerste 1.000 Nederlanders 1.5 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is de wereld nog steeds niet uit. Waar PEPE sinds begin dit jaar al 450% is gestegen. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van onze partner kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1,5 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

1.5 miljoen gratis PEPE meepakken

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Crypto Rewind: bitcoin-aankoop MicroStrategy, groot XRP nieuws en meer
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Crypto Radar: Bitcoin koers herstelt, altcoins stijgen hard
Advertentie