Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Achtbaan voor XRP-houders: ETF-hoop en slecht nieuws

Trump-overwinning zou deur kunnen openen voor XRP ETF’s

s
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs

Foto: Robert Way/Shutterstock

XRP-houders ervaren momenteel een achtbaan van emoties. De recente aanvraag voor de eerste XRP exchange-traded fund (ETF) zorgde voor optimisme, maar dit werd snel getemperd toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep ging tegen de uitspraak in de Ripple-zaak. Wat betekent dit voor de toekomst van een mogelijke XRP ETF?

Waarom daalt de ripple koers vandaag zo hard?
Waarom daalt de ripple koers vandaag zo hard?

SEC-beroep werpt schaduw over XRP ETF-aanvraag

Op 30 september diende indexfondsbeheerder Bitwise een aanvraag in voor een Bitwise XRP ETF, gevolgd door een officiële indiening bij de SEC op 2 oktober. De verwachtingen waren hooggespannen, vooral omdat rechter Analisa Torres eerder had geoordeeld dat XRP geen effect is. Dit gaf XRP een voorsprong op andere cryptocurrencies zoals Solana.

Echter, het enthousiasme kreeg een flinke deuk toen de SEC besloot in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Torres. De koers van XRP schoot eerst omhoog door het ETF-nieuws, maar zakte vervolgens in na de bekendmaking van het SEC-beroep. De CEO van Ripple, Brad Garlinhouse, gaf naar aanleiding van het beroep van de SEC al aan dat zij zullen ‘blijven vechten’. Desalniettemin is het SEC-beroep uiteraard geen goed nieuws voor de eventuele komst van een XRP ETF op de Amerikaanse beurs.

Advertentie

Invloed van Amerikaanse verkiezingen op ETF-goedkeuring

Analisten wijzen tegelijkertijd op de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen als een cruciale factor voor de goedkeuring van een XRP ETF. Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, stelt dat de kans op goedkeuring “bijna nul” is als de Democratische kandidaat Kamala Harris wint. Mocht de pro-crypto Republikeinse kandidaat Donald Trump echter aan de macht komen, dan is “alles mogelijk”, inclusief een toestroom van nieuwe altcoin ETF-aanvragen.

Balchunas ziet de huidige XRP-aanvraag als een “goedkope call-optie op een Trump-overwinning”, aangezien Trump heeft aangegeven de anti-crypto SEC-voorzitter Gary Gensler te willen vervangen. Desondanks heeft Harris recentelijk positieve geluiden laten horen over digitale assets en blockchain, wat enige hoop biedt. Toch verwachten cryptobeleggers dat Trump beter zal zijn voor hun portfolio. Of dat ook echt zo gaat zijn, moet uiteraard eerst nog maar blijken.

Ondanks de onzekerheid blijft de vraag naar diversificatie binnen crypto-ETF’s groeien. Hoewel XRP in een betere positie lijkt te verkeren dan veel andere altcoins, is het nog onduidelijk of dit zal leiden tot een goedgekeurde ETF. De uitkomst van de juridische procedures en de Amerikaanse verkiezingen zullen een belangrijke rol spelen in de toekomst van een XRP ETF.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie