De Zuid-Koreaanse National Assembly heeft een wetsvoorstel aangenomen waarmee cryptocurrencies een juridische basis krijgen. Zo wil het land meer transparent en helderheid omtrent regelgeving realiseren voor de crypto-markten in Zuid-Korea. Het Engelstalige nieuwsplatform Korea JoongAng Daily deed op 27 november verslag van de nieuwe wet.
Het wetsvoorstel is aangenomen door het nationale beleidscomité en dient nu nog te worden geëvalueerd door de gerechtelijke commissie. Indien alles in orde is zal de wet naar verwachting in 2020 van kracht gaan.
Volgens het wetsvoorstel zullen cryptocurrencies als digitale activa bestempeld worden. Daarnaast moeten alle crypto-bedrijven in Zuid-Korea zich registreren bij de Financial Services Commission (FSC). Bovendien moeten dergelijke bedrijven een speciaal certificaat verkrijgen van de Korea Internet and Security Agency om te kunnen bewijzen dat zij de beveiliging goed op orde hebben.
De FSC benadrukt dat de wet voor meer transparantie zorgt en dat investeringen in crypto dankzij de wet legitiem zullen zijn. Daarnaast moet de wet het witwassen van geld tegengaan aangezien bedrijven verplicht worden om een eigen monitoringssysteem te ontwikkelen om verdachte transacties tegen te gaan. Bedrijven die falen krijgen boetes, aldus Korea JoongAng Daily.
Gisteren werd nog de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Upbit gehackt. In totaal zou 342.000 ether (ETH) gestolen zijn, wat op dat moment een waarde had van ongeveer $50 miljoen. De CEO van de exchange verontschuldigt zich voor het “ongemak” dat de hack veroorzaakt heeft en verzekert zijn klanten ervan dat alle gestolen ether wordt gedekt met kapitaal van Upbit.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.