Simon Bosch Simon Bosch
19/06/2024 20:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 20:01

Zo beïnvloedt crypto de Amerikaanse presidentsverkiezingen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zo beïnvloedt crypto de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Foto: Below the Sky/Shutterstock

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn weer in volle gang. Dat betekent dat de verschillende presidentskandidaten hun verkiezingsprogramma proberen af te stellen op wat kiezers precies willen. In de vorige presidentsverkiezingen was crypto nog amper een onderdeel van de programma’s van kandidaten, maar dat is nu wel anders. Crypto lijkt de verkiezingen echt te beïnvloeden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trump zet groot in op crypto

In de verkiezingen van 2020 was Donald Trump ook van de partij. Hij ging voor herkozen worden, maar hij was niet bepaald fan van cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) was volgens hem gevaarlijk, op lucht gebaseerd en voornamelijk geschikt voor drugshandel. Hij was eerder fan van de Amerikaanse dollar.

Maar inmiddels is er een hoop veranderd. Een paar maanden geleden noemde hij crypto ‘leuk’, en hij heeft zelfs meerdere NFT-collecties. Inmiddels gaat het gerucht dat hij het crypto-beleid van de Biden-regering volledig op de schop wil gooien. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat hij misschien werkt aan zijn eigen cryptocurrency.

Afgelopen mei hield Trump een diner op zijn landgoed in Mar-a-Lago. Messari-CEO Ryan Selkis was hier te gast, en verklaarde dat er in de Verenigde Staten 50 miljoen crypto-investeerders zijn, waarmee hij citeerde naar een enquête van Coinbase. “Dat zijn een hoop stemmers,” concludeerde hij. Langzamerhand lijkt het beleid steeds positiever te worden.

Trump was ook lang geen fan van bitcoin mining. Toch verklaarde hij vorige week dat bitcoins het spreekwoordelijke stempel ‘Made in the USA-stempel’ zou moeten hebben.

Advertentie

RFK Jr. en Biden ook pro-crypto?

Trump is niet de enige kandidaat die achter goede regulatie crypto en blockchain staat. Zo zijn de technologieën al een tijd een belangrijk speerpunt van Robert F. Kennedy Junior. Hij wil van de dollar zelfs weer een ‘harde valuta’ maken, door bitcoin en goud als onderpand te gebruiken.

Huidig president Biden is de crypto-industrie een stuk minder goed gezind. Zijn regering handhaaft de industrie nu al meerdere jaren met harde hand, wat bijna heeft gezorgd voor onder andere een totaalverbod op crypto mining.

Maar dat is best risicovol als hij herkozen wil worden, waarschuwde de investeerder en miljardair Mark Cuban onlangs. Daarom zou het campagneteam van Biden overwegen om crypto-donaties te accepteren via Coinbase Commerce.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Crypto behaalt grote overwinning in Binance & SEC rechtszaak
Crypto behaalt grote overwinning in Binance & SEC rechtszaak
Cryptogiganten Ripple & Coinbase krijgen nieuw strijdwapen
Cryptogiganten Ripple & Coinbase krijgen nieuw strijdwapen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Crypto regels in EU verscherpt – banken en exchanges onder vuur
Advertentie