Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Vervolgd crypto project gaat in hoger beroep tegen overheid

Voor een ethereum ETF is geen rechtszaak nodig, zegt SEC functionaris

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Vorig jaar kwam het blockchain-mediaplatform LBRY in de problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het platform zou zijn LBC-token namelijk aan investeerders hebben verkocht als een ongeregistreerd effect. De rechter vond dit ook en oordeelde in het voordeel van de SEC. Maar LBRY is het niet eens met het oordeel, en gaat daarom in hoger beroep.

Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO
Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO

LBRY oneens met de rechter

Op 7 september heeft LBRY, Inc. zijn hoger beroep ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtszaal van New Hampshire. Afgezien van het feit dat het bedrijf hiermee in hoger beroep gaat staan er verder geen details in, zo ook geen argumenten. In ieder geval is het duidelijk dat LBRY, Inc. het niet eens is met de beslissing van de rechter.

De rechter heeft afgelopen juli namelijk besloten dat het bedrijf een boete van ongeveer 112.000 dollar moet betalen aan de SEC en volledig moet opdoeken. Ook benadrukte de rechter dat het nooit meer activa uit mag geven zonder dit te registreren bij beleidsmakers. De koers van LBRY’s cryptocurrency, LBRY Credits (LBC), daalde flink na het nieuws.

Advertisement

Gevolgen hoger beroep nog onduidelijk

Wat dit betekent voor het project in het algemeen is nog onduidelijk. Eind vorig jaar verklaarde LBRY nog dat het bedrijf zelf vermoedelijk ‘zo goed als dood’ zou zijn na de rechtszaak. Het verwachtte toen dus al een nadelige uitslag. Toch zou het netwerk hierna ervoor kunnen kiezen om een doorstart te maken, maar wel op een volledig decentrale manier. Het bedrijf LBRY, Inc. zou hiervoor dus volledig moeten opdoeken.

Vlak hierna werd bekend dat de token LBC mag blijven bestaan, als LBRY’s achterban daarvoor zou kiezen. Dat staat volkomen los van de rechtszaak. Het hoger beroep zal dus gaan om de uitslag dat LBRY zijn eigen werkzaamheden moet stopzetten en een boete moet betalen.

De crypto-gemeenschap vond de rechtszaak erg belangrijk, mede omdat de situatie veel weg heeft van de zaak tussen Ripple en de SEC. Toch denkt een populaire advocaat die zich bezighoudt met de benoemde kwesties dat de invloed van LBRY’s verlies op de zaak tegen Ripple beperkt zal zijn. Dat zou namelijk appels met peren vergelijken zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie