Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

SEC schokt crypto-wereld: Mining apparatuur geclassificeerd als ‘effect’

Amerikaanse SEC vindt crypto miners van een bedrijf effecten.

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin mining nu moeilijker dan ooit - impact op de koers?

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De Amerikaanse SEC staat bekend als een partij die regelmatig tegenover bedrijven uit de cryptomarkt staat, waarbij ze verschillende tokens benoemen als ‘effecten’. Hierin gaan ze best ver, wat ook hier het geval is, aangezien ze een crypto miner hebben geclassificeerd als ‘effect’.

Crypto beleggers al $15 miljard verloren door “buitensporig optreden” SEC
Crypto beleggers al $15 miljard verloren door

Crypto-mining apparatuur als effect

Green United LLC heeft recent geprobeerd een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) af te wijzen. De leidinggevenden van het bedrijf zijn door de SEC beschuldigd van het uitvoeren van een frauduleus crypto mining programma dat $18 miljoen van investeerders heeft binnengehaald.

De gedaagden, Wright Thurston en Kristoffer Krohn, die het crypto mining bedrijf Green United LLC exploiteerden, werden door de SEC beschuldigd van het op frauduleuze wijze aanbieden van effecten in maart na de verkoop van ‘Green Boxes’ en ‘Green Nodes’ die als miners op de markt werden gebracht voor het ‘GREEN token’ op de ‘Green Blockchain’.

Op 23 september heeft rechter Ann Marie McIff Allen gesteld dat de beklaagden er niet in waren geslaagd de beschuldigingen van de SEC over effecten te weerleggen, door te stellen dat ‘de SEC op adequate wijze alle noodzakelijke elementen van een effect in de vorm van een investeringscontract heeft aangevoerd’. Ze weigerde de fraudeclaims tegen Thurston af te wijzen en beweerde dat zijn acties de ‘illusie’ creëerden dat investeerders GREEN tokens verdienden via mining:

“In werkelijke ontvingen ze GREEN alleen volgens de opwelling van de heer Thurston om het onder investeerders te verdelen, naar verluidt op basis van het aantal Green Boxes dat ze bezaten. Dit vormt een bedrieglijke daad ter bevordering van de Green Box fraude.”

Ondanks dat de SEC deze crypto miner een effect heeft genoemd, betekent dit niet dat elke miner dit is, zoals standaard bitcoin (BTC) mining machines. Dit is een specifieke uitzondering, aangezien het hier gaat om een ‘investeringscontract’, waarbij investeerders in de veronderstelling waren dat ze er aanzienlijke rendementen mee konden bereiken.

Advertentie

Veel activiteit onder cryptofraudeurs

Eerder deze maand lieten we in ons cryptonieuws weten hoe crypto fraudeurs enorm actief zijn. De FBI heeft een frauderapport uit 2023 uitgebracht, waaruit blijkt dat er enorm veel cryptofraude wordt gepleegd. De bovenstaande fraude is een goed voorbeeld van hoe dit zich voor kan doen.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Advertentie