Kevin Schijven Kevin Schijven
2 min. leestijd

Rusland gaat crypto reguleren, niet verbieden: ministerie van Financiën

Rusland gaat crypto reguleren, niet verbieden: ministerie van Financiën

Foto: Anastasia Mazureva / Shutterstock.com

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de Russische centrale bank pleit voor een volledig verbod op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) en zelfs een verbod op mining. Dat droeg vorige week wellicht bij aan de hoge extreem hoge angst op de markt en de dalende koersen van crypto.

Nu horen we toch weer tegengestelde geluiden uit Rusland komen. Ivan Chebeskov, directeur van financieel beleid bij het Russische ministerie van Financiën, is juist voor het reguleren van crypto en tegen een compleet verbod.

VS versnelt crypto-regelgeving: Septembermaand vol hoorzittingen
VS versnelt crypto-regelgeving: Septembermaand vol hoorzittingen

Bitcoin regulatie, geen verbod

Chebeskov sprak hierover tijdens RBC’s crypto conferentie, meldt persbureau Reuters op 25 januari. Hij zegt dat een verbod op crypto en mining er alleen maar voor zorgt dat Rusland achter komt te liggen op de wereldwijde technologie industrie. Hij stelt dus voor om crypto juist te reguleren:

“De wereld is erg gevirtualiseerd en ik denk niet dat we het onszelf kunnen permitteren om zomaar een hightechindustrie te nemen en die te verbieden. We willen niet dat deze technologieën het land verlaten, ze moeten absoluut in het land worden ontwikkeld.

We moeten deze technologieën juist de kans geven zich te ontwikkelen. In dit verband is het ministerie van Financiën actief betrokken bij de ontwikkeling van wetgevende initiatieven op het gebied van regulering van deze markt.”

Aldus Chebeskov, die aangeeft dat het Russische ministerie van Financiën al bezig is met de het opstellen van een nieuw wetsvoorstel omtrent crypto. Ook benadrukt hij dat het niet aan de centrale bank is om te beslissen wat toe te staan en wat te verbieden.

Momenteel zorgen de oplopende spanningen tussen Rusland, Oekraïne en de NAVO ook voor veel onzekerheid op de financiële markten. Deze onzekerheid lag al zeer hoog vanwege verwachtingen omtrent het monetaire beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om de stijgende inflatie aan te pakken. Het komen wellicht nog turbulente tijden kunnen aan met volatiele koersen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Advertentie