Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Ripple (XRP) oprichter verrast met miljoenendonatie aan Kamala Harris

Chris Larsen heeft $11,8 miljoen gedoneerd aan Kamala Harris

XRP-XRP
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple (XRP) oprichter verrast met miljoenendonatie aan Kamala Harris

Foto: lev radin/Shutterstock

Binnen de cryptowereld is er momenteel veel aandacht voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Trump lijkt populair te zijn onder cryptobeleggers omdat hij zegt de industrie te willen ondersteunen.

Desondanks steunt lang niet iedereen in de cryptowereld Trump. De medeoprichter van Ripple (XRP), Chris Larsen, heeft namelijk opnieuw een aanzienlijk bedrag gedoneerd aan Kamala Harris.

Lid van crypto-waakhond: ‘we hebben dit volledig verkeerd aangepakt’
Lid van crypto-waakhond: 'we hebben dit volledig verkeerd aangepakt'

Ripple-oprichter doneert opnieuw aan Harris

Uit recente gegevens van de Federal Election Commission (FEC) blijkt dat de Chris Larsen meerdere donaties heeft gedaan aan de campagne van Kamala Harris. Zo heeft hij meer dan $800.000 gedoneerd aan het Harris Victory Fund, samen met $9,9 miljoen aan het Future Fund.

Deze donaties komen bovenop de $1 miljoen aan XRP tokens die Larsen al had gedoneerd. Dit komt neer op een totaal van meer dan $11,8 miljoen om de campagne van Harris te ondersteunen. Hiermee is Larsen één van de grootste donoren uit de crypto-industrie tijdens de huidige presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Advertentie

XRP-baas heeft voorkeur voor Harris

De afgelopen jaren steunde Larsen juist Republikeinse kandidaten, wat zijn steun voor Harris als Democraat tot een opvallende verandering maakt. In een interview met CNBC vertelt hij waar deze voorkeur vandaan komt:

“Ze kent mensen die haar hele leven in de innovatie-economie zijn opgegroeid. Dus ik denk dat ze het op een fundamenteel niveau begrijpt, op een manier waarvan ik denk dat de mensen van Biden er gewoon geen aandacht aan schonken, of misschien gewoon niet het verband legden tussen het ondersteunen van werknemers en ervoor zorgen dat Amerikaanse kampioenen hun industrieën domineren.”

 

Deze voorkeur komt niet uit het niets, aangezien Larsen in februari al de maximale persoonlijke bijdrage van $6.600 aan Harris gaf, nog vijf maanden voordat zij de Democratische presidentskandidaat werd.

In eerder cryptonieuws werd gemeld dat Kamala Harris een nieuw cryptobeleid heeft aangekondigd, dat aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben voor de crypto-industrie in zowel de Verenigde Staten als internationaal. Dit voorstel biedt meer ruimte voor cryptocurrencies dan het huidige beleid onder de regering-Biden, waardoor tokens zoals bitcoin (BTC) mogelijk in een gunstige positie blijven.

Hierdoor wordt Harris voor sommigen binnen de crypto-industrie een steeds aantrekkelijkere keuze in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Toch lijkt Trump, vanwege zijn beloften om de industrie te ondersteunen, voor een groot deel van de sector de voorkeurskandidaat te blijven.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Gaat de EU ooit bitcoin kopen? Bestuurslid geeft antwoord
Oudere Bitcoin beleggers buiten nieuwere beleggers uit, beweert ECB
Ripple (XRP) oprichter verrast met miljoenendonatie aan Kamala Harris
Kamala Harris maakt crypto-draai, kondigt nieuw beleid aan
Advertentie