Nick de Jong Nick de Jong
4 min. leestijd

Ripple-oprichter veroorzaakt ophef met keuze voor presidentskandidaat

Niet Trump, maar Harris krijgt steun van Ripple’s Chris Larsen

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple-oprichter veroorzaakt ophef met keuze voor presidentskandidaat

Foto: QubixStudio/Shutterstock

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn de kandidaten al druk doende om zo veel mogelijk stemmen hun kant op te trekken. Soms spreken prominente personen hun voorkeur uit, om zo meer stemmers mee te trekken. Afgelopen vrijdag maakte de mede-oprichter van het crypto bedrijf Ripple bekend dat hij Kamala Harris steunt in haar strijd, terwijl het erg onzeker is hoe positief zij tegenover de cryptowereld staat.

Dogecoin stijgt nadat Elon Musk meme deelt over politieke plannen
Dogecoin stijgt nadat Elon Musk meme deelt over politieke plannen

Ripple-oprichter spreekt steun Harris uit

Op dit moment worden de campagnes voor de presidentskandidaten in de Verenigde Staten op volle kracht uitgevoerd. Vanuit de Republikeinen probeert Donald J.Trump zijn tweede termijn als president binnen te slepen, terwijl de Democraten de huidige vice-president Kamala Harris naar voren hebben geschoven.

Beide kandidaten hebben in de afgelopen maanden gesproken over cryptocurrencies. Een onderwerp dat deze verkiezingen belangrijker is dan ooit. Waar Trump duidelijk positief spreekt over de digitale valuta’s zoals in het crypto nieuws te lezen was, is Harris hier niet zo uitgesproken over. Slechts via haar team heeft zij laten weten de digitale ontwikkelingen ‘niet in de weg te willen zitten’.

Door dit twijfelachtige standpunt is het dan ook opvallend dat een belangrijk persoon binnen Ripple, Chris Larsen, een brief heeft ondertekend waarmee hij zijn steun aan Kamala Harris bevestigt. De nieuwssite CNBC, die dit verhaal op 6 september deelde, meldt dat 88 leiders uit de corporate wereld in de Verenigde Staten hun steun hebben geuit door de brief te ondertekenen. Onder deze personen bevinden zich onder anderen Aaron Levie (directeur Box), Jeremy Stoppelman (directeur Yelp), Michael Lynton (directeur Snap) en James Murdoch (voormalig directeur 21st Century Fox).

Advertisement

Meer cryptopersonen in campagneteam

Begin augustus werd bekend dat voormalig bestuurslid van Ripple en daarna medewerker in het Witte Huis, Gene Sperling, had besloten uit zijn functie binnen het Witte Huis te stappen. Hij sloot zich vervolgens aan bij het campagneteam van Kamala Harris. Sperling werkte sinds 2021 als economisch adviseur voor Bill Clinton, Barack Obama en de huidige president Joe Biden. 

Naast Sperling besloot ook David Plouffe, een voormalig adviseur van de crypto exchange Binance en de crypto betalingsservice Alchemy Pay, om Harris te ondersteunen in haar campagne.

Uiteraard zijn er ook prominente personen die hun steun voor Trump hebben uitgesproken. Zo deelde Cathie Wood, de leider van de investeringsmaatschappij ARK Invest, in juni al haar steun voor oud-president. Naar eigen zeggen zou zij stemmen op de kandidaat die het beste voor heeft met de Amerikaanse economie. Ook de tweeling achter het crypto handelsplatform Gemini steunde Trump al eerder met een donatie van 1 miljoen dollar in bitcoins (BTC).

Trump’s crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie
Trump's crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie

Invloed crypto op verkiezingen groot

Veel experts verwachten dat cryptocurrencies een belangrijk onderwerp zullen vormen voor deze verkiezingen. Zo verwacht de huidige directeur van Ripple, Brad Garlinghouse, dat de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, ongeacht de uitslag zal moeten terugtreden. Wat voor houding het toezichthoudende orgaan daarna zal aannemen is nog maar de vraag.

Dat crypto een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit het feit dat beide kandidaten donaties in cryptocurrencies accepteren. Waar Trump dit al langere tijd deed, maakte het team van Harris pas op 5 september bekend dat zij hier ook voor open stonden.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Advertentie