Foto: Immersion Imagery/Shutterstock
Ripple (XRP) werd inmiddels alweer anderhalf jaar geleden aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Regelmatig komen merkwaardige ontwikkelingen over de zaak naar buiten, ditmaal vanuit het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Blijkbaar bezocht Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, de SEC meerdere keren nog vóórdat de rechtszaak begon.
Slijmen bij SEC heeft Ripple niet geholpen
Garlinghouse vertelt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het omstreden World Economic Forum dat hij in de paar jaar vóór de rechtszaak vier of vijf keer persoonlijk langs het kantoor van de SEC was gegaan. Hij wilde koste wat het kost ervoor zorgen dat Ripple zich aan de regels van de commissie zou houden. Dat heeft duidelijk niet geholpen, want de SEC heeft alsnog Ripple alsmede Garlinghouse en oprichter Chris Larsen aangeklaagd. Al dat werk was dus voor niets.
Garlinghouse verklaarde dat juridische duidelijkheid belangrijk is, omdat het niet duidelijk is wat ‘correct’ is omtrent cryptocurrency in de ogen van de Amerikaanse overheid. De meerderheid van de mensen in de crypto-industrie wil zich volgens hem aan de regels houden, maar als die niet duidelijk zijn, is dat erg lastig om dat te doen. Volgens Garlinghouse geeft het duidelijk aan hoe ver de VS verwijderd zijn van de rest van de G20-landen. In landen als Zwitserland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk is er wél meer duidelijkheid rondom crypto.
TerraUSD niet per se een fiasco
Verder vertelt Garlinghouse dat algoritmische stablecoins als terraUSD (UST) niet per definitie een gefaald concept zijn. Het zou volgens hem best kunnen dat ze in vijf tot tien jaar wel reëel zijn. Crypto was ooit een vies woord in Davos, de thuisstad van het World Economic Forum. Nu zijn er steeds meer crypto-bedrijven die deelnemen aan de jaarlijkse conferentie.
Tot slot verklaarde Ripple vicevoorzitter Brooks Entwistle dat het goed mogelijk is dat een nieuwe ‘crypto-winter’ eraan komt. Maar Ripple’s doel is om daar handig gebruik van te maken door het ecosysteem verder te vergroten.