Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Ripple-baas over toezichthouder: ‘Ze zijn volledig doorgeslagen’

Ripple-baas over toezichthouder: 'Ze zijn volledig doorgeslagen'

Foto: Primakov/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) regeert de crypto-industrie nu al een aantal jaar met bijzonder harde hand, maar dat begint langzaam maar zeker een negatieve uitwerking op de SEC zelf te hebben. Zo heeft het inmiddels al een paar nederlagen geleden. Ripple-CEO Brad Garlinghouse noemt de beleidsmaker losgeslagen.

Bitcoin koers stijgt boven $68.000, bereikt ‘laatste obstakel’
Bitcoin koers stijgt boven $68.000, bereikt 'laatste obstakel'

Rippel drukt SEC in een hoekje

In juli oordeelde de rechter in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple dat secundaire verkopen van XRP niet onder de effectenwet vallen, en dus gewoon door mogen gaan. Kort hierna besloten verschillende crypto exchanges om XRP weer aan klanten aan te bieden.

Afgelopen week leed de SEC een tweede nederlaag, in zijn zaak tegen Grayscale. Een tweede rechter vond namelijk dat de SEC het verzoek van Grayscale om het bitcoin-beursfonds GBTC om te zetten in een zogeheten spot-ETF opnieuw in behandeling moet nemen. De crypto-industrie beschouwde dit als de tweede grote overwinning tegen de SEC.

Dit zorgde voor een nieuwe opleving van crypto-beursfondsen, in de hoop dat de SEC meer spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) toe zou laten. Helaas blijft de SEC koppig, want nu heeft het de beslissing voor alle zeven betreffende aanvragen opnieuw uitgesteld. Dit zorgde ervoor dat de bitcoin koers weer op het punt staat van vóór Grayscales overwinning.

Advertisement

Ripple (XRP) baas: SEC is controle verloren

Ripple’s Chief Executive Officer Brad Garlinghouse heeft er moeite mee. Op Twitter reageerde hij op Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty. De jurist beschrijft hoe de SEC nu in de problemen zit en noemt haar beleid hypocriet en zelfs ‘haaks op de wet’.

Garlinghouse vulde dit aan met de opmerking dat de afgelopen maanden voelt als een zomer van gerechtigdheid. Hij vindt dat de SEC de controle heeft verloren, constant de feiten verkeerd heeft en zelfs de wet verkeerd ziet.

Zo benadrukte de SEC eerst dat de inmiddels beruchte toespraak van voormalig SEC-topman Bill Hinman onder officieel beleid viel. Maar Ripple kon dit tegen de SEC gebruiken in de rechtszaak. Ripple deed dit dan ook dankbaar, en sindsdien claimt de SEC dat de toespraak Hinmans persoonlijke mening was. Ripple zou nu kunnen overwegen om verschillende voormalige SEC-topmensen te dagvaarden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Baas achter Ripple kondigt lancering van nieuwe stabiele crypto aan
Nieuwe wending in XRP-saga: cryptobeurs klaagt SEC aan
$110 miljoen aan XRP mogelijk in de verkoop deze maand
Ripple houdt jaarlijks evenement deze week: kan XRP stijgen?
Advertentie