Robin Hazekamp Robin Hazekamp
2 min. leestijd

Ripple adviseur enthousiast over praktische functie voor XRP

Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Meer mensen laten hun enthousiasme over de XRP ledger (XRPL) kennen. XRPL krijgt steeds meer praktische toepassingen en Ripple adviseur Anthony Welfare toont hierover zijn enthousiasme op Twitter. 

Europese waakhond eist actie van EU tegen digitale valuta in games
Europese waakhond eist actie van EU tegen digitale valuta in games

XRLP NFT’s

In een bericht op Twitter toont Welfare ons hoe de ledger in de praktijk kan worden toegepast. Terwijl hij in Andorra is, laat hij ons met een video zien hoe een kunstwerk met de XRP blockchain is verbonden. Het kunstwerk heeft een qr-code en een chip en beide leiden tot een hash. Met het systeem is het kunstwerk dus getransformeerd tot non-fungible token (NFT). Het systeem heeft vele verschillende toepassingen, voor vele objecten. Niet alleen kunstwerken, maar allerlei voorwerpen van waarde kan men met een chip of qr-code op de XRP Ledger zetten.

Het kunstwerk werd gemaakt door XRP Studio. De studio is een dochtermaatschappij van Ripple met verschillende NFT’s, gemaakt in samenwerking met artiesten. De studio maakt veelal ‘phygital’ NFT’s: fysieke kunstwerken die met de blockchain staan verbonden. NFT’s op de XRP ledger worden mogelijk gemaakt door XLS-20. XLS-20 introduceert native NFT’s en geeft men de mogelijk NFT’s te minten, burnen en traden. Ook geeft het investeerders de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van een NFT. Men vermijdt hiermee opties zoals smart contracts die veelal veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Advertentie

Hong Kong test mogelijkheden

Ook Hong Kong ziet mogelijkheden in XRP. In een andere tweet liet Welfare weten dat Hong Kong van plan is om de XRP ledger te gebruiken als test voor een digitale dollar. Hong Kong zal de digitale dollar gebruiken in de $229 miljard omvattende huizenmarkt. De centrale bank van Hong Kong gaat de test uitvoeren gezien ze van plan zijn de digitale dollar te gebruiken om de wachttijden voor een hypotheek te halveren. 

Zestien firma’s waaronder Ripple participeren in het programma van Hong Kong. In het programma testen ze hoe bruikbaar de verschillende bedrijven zijn in een gedigitaliseerde markt (e-HKD). Het plan van het programma is om een systeem op te stellen waarin men huizen, producten en leningen koopt en verstrekt. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
Nalatige crypto wetgeving leidt tot tik op de vingers voor Britse waakhond
Britse overheid maakt Bitcoin ‘officieel bezit’ met nieuwe cryptowet
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Advertentie