Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Overheid VS gooit strenge crypto regels opeens in de prullenbak

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Overheid VS gooit strenge crypto regels opeens in de prullenbak

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

De overheid van de Verenigde Staten treedt al een tijd relatief streng op in de crypto-industrie. Vorig jaar legde het Ministerie van Financiën de crypto mixer Tornado Cash aan banden, en toen Hamas afgelopen oktober Israël aanviel was het hek al helemaal van de dam. Toch wil de regering Biden nu twee vereisten terugdraaien.

Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO
Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO

Amerikaanse crypto maatregelen van tafel

De Senate Committee on Armed Services heeft een rapport voor de National Defense Authorization Act (NDAA) voor 2024 opgesteld. Op een conferentie heeft het Ministerie van Defensie besproken wat er volgend jaar moet gebeuren op het vlak van nationale veiligheid en op het vlak van hoe het budget zal worden verdeeld over de verschillende organisaties van het ministerie. Het pakket aan maatregelen wordt gesteund door zowel de Senaat als het Lagerhuis.

In 2023 en zeker de afgelopen maanden is de overheid steeds strenger geworden tegen de crypto-industrie. Dit is kennelijk niet beperkt gebleven tot gesprekken in de Senaat en maatregelen van het Ministerie van Financiën.

Maar volgens het verslag, dat ruim 3.000 pagina’s telt, wil de overheid twee maatregelen weer intrekken. Om precies te zijn ziet de regering geen brood meer in het maken van gestandaardiseerde anti-witwasmaatregelen voor de crypto-industrie.

Ook heeft de overheid geen behoefte meer aan een onderzoeksrapport over privacy-coins en andere technieken die anonimiteit vergroten. In dit rapport had onder andere informatie moeten staan over hoeveel crypto er wordt verstuurd van en naar partijen toe die onderhevig zijn aan sancties, evenals details over hoe andere overheden malafide entiteiten hebben aangepakt.

Advertisement

Overheid nog steeds streng tegen crypto

De maatregelen zijn een markante omwenteling ten opzichte van de voorgaande maanden en zelfs jaren. Eerder deze week noemde Senator Elizabeth Warren crypto nog een existentiële dreiging voor de VS, en ook heeft de Senaat zojuist nog een streng wetsvoorstel omtrent het financieren van terrorisme met crypto ingediend.

Tegelijkertijd zijn nog niet alle zware besluiten de deur uit. Zo wil de regering nog steeds voorkomen dat de industrie vaker last gaat hebben van grote financiële problemen op de schaal van het faillissement van FTX. Dit vloeit voort uit de Digital Asset Anti-Money Laundering Act uit 2022.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Advertentie