Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond

De anti-crypto voorzitter van de Amerikaanse SEC slaat weer toe

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), staat bekend om zijn strenge aanpak tegen crypto en zijn haatdragende opmerkingen richting de sector. Tijdens een toespraak aan een rechtsschool sloeg Gensler weer toe, waarbij hij zei dat het onwaarschijnlijk is dat bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies als valuta gebruikt zullen gaan worden.

Crypto.com klaagt SEC aan, ’50 miljoen crypto-investeerders geschaad’
Crypto.com klaagt SEC aan, '50 miljoen crypto-investeerders geschaad'

Toespraak van Gary Gensler

De voorzitter van de Amerikaanse SEC hield afgelopen woensdag een toespraak op een evenement aan de NYU School of Law in Manhattan. Tijdens deze toespraak werd hem gevraagd naar de waarde van cryptocurrency voor haar gebruikers als deze volledig in de regelgeving zou worden opgenomen.

Gensler reageerde hierop dat de SEC ‘verdienstenneutraal’ is. Volgens hem zullen de investeerders beslissen, ‘door middel van openbaarmakingen’ of er een nut is voor een bepaalde cryptocurrency. Hierna vervolgde hij:

“Maar ik heb dit soort dingen wel geleerd aan het MIT, enzovoort, dus ik ga dit gewoon zeggen: deze debatten gaan letterlijk terug naar Plato en Aristoteles. Dit is 3000 jaar geschiedenis. Honderden grote naties, duizenden natiestaten, we hebben de neiging om één munteenheid per geografische economische staat te hebben.”

Advertentie

‘Onwaarschijnlijk dat dit spul een valuta wordt’

Gensler vervolgt zijn statement met dat we zelfs de neiging hebben om geen bimetallisme te hebben, een principe waarbij meerdere factoren de waarde van een valuta bepalen, zoals goud en zilver in plaats van alleen goud. Hierbij citeerde hij de wet van Gresham, die stelt dat ‘slecht geld het goede verdrijft’, waar hij aan toevoegde dat landen doorgaans slechts één enkele valuta willen:

“Je wilt één munteenheid omdat het een waarde opslag, een ruilmiddel en een rekeneenheid is. Het heeft alle economische werkingen van een netwerk. Het is dus onwaarschijnlijk dat dit spul een valuta zal worden. Het zal haar waarde moeten laten zien door openbaarmaking, door gebruik. Op dezelfde manier waarop je een keuze maakt uit de duizenden effecten die op de beurs genoteerd staan.”

Op die manier citeert Gensler opnieuw de manier waarop hij vindt dat de SEC crypto mag reguleren: als effecten. In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe het beleid van Gensler bekritiseerd werd. Het lijkt erop dat deze mentaliteit de basis vormt van de kritiek op Gensler en zijn aanpak.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Ripple slaat terug en opent tegenaanval in XRP-strijd
Ripple slaat terug en opent de tegenaanval in XRP-strijd
Bitcoin onder druk nadat China op economische rem trapt
Bitcoin onder druk nadat China op de economische rem trapt
Crypto.com klaagt SEC aan, '50 miljoen crypto-investeerders geschaad'
Crypto.com klaagt SEC aan, ’50 miljoen crypto-investeerders geschaad’
Advertentie