Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Nieuwe stablecoin wet: Game changer voor crypto in de VS

Net als bij de meeste andere overheden werkt de overheid van de VS aan een groeiend aantal wetten voor de crypto-industrie, zo ook voor stablecoins. De wetgeving wordt door de industrie als erg vooruitstrevend beschouwd, maar tot nu toe waren er aardig wat obstakels om te overwinnen. Nu is er flinke vooruitgang geboekt.

Cryptodieven slaan toe: Miljoenen verdampt na hack Trump-familie
Cryptodieven slaan toe: Miljoenen verdampt na hack Trump-familie

Nieuwe stablecoin wet stukje dichterbij

CoinDesk schrijft dat de wet nu is aangenomen door het Huis van Afgevaardigden. Dat betekent dat alleen de Senaat en het Witte Huis de wet nog moeten goedkeuren. Omdat de Democratische partij hier grotendeels de dienst uitmaakt – natuurlijk zeker in het Witte Huis – zijn er nog de nodige obstakels.

Het Witte Huis weigerde namelijk om water bij de wijn te doen. Hierdoor heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Patrick McHenry, besloten om de onderhandelingen te pauzeren. McHenry was volgens CoinDesk teleurgesteld in de onderhandelingen, deze duren namelijk al 15 maanden. Echter ging hij niet dieper op de redenen voor de afwijzing in.

De wet is afkomstig van de Republikeinse partij, in plaats van dat deze door beide partijen is opgesteld. Dat betekent dat hij ook door het Witte Huis en de Senaat goedgekeurd moet worden. Volgens de Democraat Maxine Waters uit het Huis van Afgevaardigden is de wetgeving een race naar de bodem omdat het 58 verschillende licenties zou introduceren. Dat zou de sector veel te ingewikkeld maken.

Advertisement

Nieuwe Amerikaanse crypto wetten komen eraan

Deze beslissing is snel na de vorige gekomen. Gisteren zijn namelijk twee nieuwe wetten aangenomen omtrent het beschermen van consumenten in de crypto-industrie. Ook moet de industrie hiermee duidelijke regels krijgen over wat wel en wat niet mag – iets wat het op dit moment juist helemaal niet heeft in de Verenigde Staten.

Zo heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin juni zowel Binance als Coinbase aangeklaagd omdat het onder andere vindt dat beide partijen ongeregistreerde effecten verkopen. Maar Coinbase had daarvóór al besloten om juist de SEC aan te klagen, omdat het vindt dat de beleidsmaker helemaal geen duidelijke regels stelt.

De Amerikaanse cryptobeurs heeft de angst dat andere landen hierdoor de VS op het vlak van crypto-regulatie voorbij weten te streven. Regulatie is dus van groot belang, maar daarvoor is ook belangrijk dat de wetten zelf ook van hoge kwaliteit zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie