Het Indiase parlement wil het bezitten van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) mogelijk strafbaar gaan maken. Dit blijkt uit een nieuw wetsvoorstel dat tot wel 10 jaar celstraf voorstelt voor mensen die cryptocurrencies bezitten, minen of verkopen.
De Banning of Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill stelt voor iedereen die ook maar iets met cryptocurrency te maken heeft te vervolgen. Het zou gaan om mensen die cryptocurrency “minen, genereren, bezitten, verkopen, versturen, of een eigen cryptocurrency uitbrengen”. Op al deze aan crypto-gerelateerde activiteiten zou een celstraf van maximaal 10 jaar komen te staan.
Daarnaast zal de rechtszaak worden bekostigd van de winsten die de verdachten hebben gemaakt met cryptocurrencies. De uiteindelijke celstraf wordt gebaseerd op de toerekeningsvatbaarheid van de verdachte, hoeveel winst er werd behaald, hoe vaak de overtreding werd begaan en hoe groot de schade aan het Indiase financiële systeem is. BloombergQuint schrijft verder over het voorstel:
De straf die de verdachte volgens de wet wordt opgelegd, zal driemaal het verlies zijn dat aan het systeem werd veroorzaakt, of driemaal de door hem/haar behaalde winsten, afhankelijk van welke het hoogste is. Als het verlies of de winst niet redelijkerwijs kan worden vastgesteld, kan de maximumboete die kan worden opgelegd door de overheid worden opgelegd.
India is niet een bepaald crypto-vriendelijk land. Zo legde de centrale bank van het land eerder al een algeheel verbod op cryptocurrencies op, waardoor bedrijven in het land geen zaken meer mochten doen met crypto- of blockchain-bedrijven.
Het land is echter van plan een eigen cryptocurrency uit te brengen, de Digital Rupee. Deze door de staat gesteunde crypto zou niet onder de voorgestelde wet vallen waardoor het in principe de enige toegestane cryptocurrency in India zou zijn.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.