Deze week kwam naar buiten dat president van El Salvador, Nayib Bukele, een wetsvoorstel had ingediend om bitcoin (BTC) een legaal en officieel betaalmiddel in het land te maken. Inmiddels is dit wetsvoorstel ook daadwerkelijk goedgekeurd. We kunnen dus spreken van het eerste land dat cryptocurrency erkent als officieel betaalmiddel.
De situatie in El Salvador riep bij velen de vraag op: Welk land volgt? Sindsdien hebben een aantal buurlanden al interesse getoond in soortgelijke posities. Zo ook Mexico.
Een Mexicaanse senator, Eduardo Murat Hinjosa, heeft bekend gemaakt dat hij in de nabije toekomst een wetsvoorstel zal indienen dat ervoor zal zorgen dat er een ‘juridisch raamwerk’ zal komen in het land omtrent cryptocurrencies.
Hinjosa heeft dit op twitter bekend gemaakt. Zijn profielfoto op het platform heeft hij ook veranderd in een foto waarop hij te zien is met de alom bekende ‘laserogen’. In het bijzonder noemde hij bitcoin. Hinjosa is niet de enige Mexicaanse senator met ambities om bitcoin te adopteren in het land. Ook Indira Kempis Martinez heeft haar profielfoto met laserogen toegepast op haar Twitteraccount.
https://twitter.com/eduardomurat/status/1402257568580390923
Als het aan Hinjosa ligt dan zullen hij en mede-senator Martinez de verschuiving naar crypto en fintech in Mexico in goede banen leiden.
Wat er op dit moment aan de gang is in Zuid-Amerika is exact de kettingreactie die veel kenners voorspelden na het grote nieuws dat El Salvador bitcoin als betaalmiddel zou gaan accepteren. Als er een schaap is over de dam is, volgen er meerdere.
Niet alleen Mexico geeft nu dus aan dat het een wetsvoorstel gaat doen in dezelfde trant als El Salvador. Ook Paraguay heeft inmiddels een congressman die zich gaat inzetten voor adoptie van cryptocurrencies in het Zuid-Amerikaanse land. Uiteraard heeft deze persoon, Carlitos Rejala, ook laserogen op zijn Twitter profielfoto.
Al met al zijn deze ontwikkelingen in Zuid- en Midden-Amerika ontzettend positief voor bitcoin en de gehele wereld van cryptocurrencies. Voor het eerst in de geschiedenis hebben natiestaten het over crypto als legitiem betaal- en oppotmiddel. Ondanks de huidige koers van bitcoin ziet de toekomst van cryptocurrencies er eigenlijk beter uit dan ooit.