Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Lid van crypto-waakhond: ‘we hebben dit volledig verkeerd aangepakt’

De SEC zegt dat ze de verkeerde aanpak bij crypto hebben gehanteerd

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

De aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de cryptomarkt te reguleren wordt niet zo gewaardeerd. Een commissaris van de SEC, Mark Uyeda, heeft de fouten van de SEC toegegeven en zegt dat de benadering van crypto door de SEC ‘de verkeerde’ is geweest.

FIOD neemt €7 miljoen aan crypto in beslag en sluit 2 cryptobeurzen
FIOD neemt €7 miljoen aan crypto in beslag en sluit 2 cryptobeurzen

Verkeerde aanpak voor crypto

Mark Uyeda, een commissaris van de Amerikaanse SEC, zei tijdens een panel van Fox Business dat hij niet positief is over de huidige voorzitter van de SEC, Gary Gensler. Hij zou een cryptobeleid hebben afgedwongen zonder ooit duidelijke regels of richtlijnen te geven die cryptobedrijven moeten volgen:

“Ons beleid en onze aanpak van de afgelopen jaren zijn echt een ramp geweest voor de hele sector. We hebben dit beleid via handhaving gestuurd, we hebben niets gedaan om er richtlijnen voor te geven. Als gevolg daarvan is dit door de rechtbanken beland en hebben verschillende rechtbanken op verschillende manieren beslist.”

Uyeda zei het volgende toen hem gevraagd werd naar de effectiviteit van de beleidsvorming van de SEC op het gebied van digitale activa:

“We moeten duidelijke richtlijnen en interpretaties opstellen over wat binnen en wat buiten de federale effectenwet valt.”

Uyeda wilde echter niks zeggen over de persoonlijke motivaties van Gensler voor zijn crypto regulatie. Wel zei hij dat Gensler een ‘perspectief’ handhaaft over de beste manier om crypto te reguleren. Dit maakt duidelijk dat zelfs commissarissen binnen de SEC zelf het niet eens zijn met de aanpak die Gensler wil hanteren. Onduidelijkheid over bijvoorbeeld welke cryptocurrencies effecten zijn, aangezien onder andere bitcoin (BTC) hier niet onder valt, tekent de huidige aanpak.

Advertisement

Crypto.com klaagt SEC aan

In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe de in Singapore gevestigde cryptobeurs Crypto.com de Amerikaanse SEC heeft aangeklaagd, aangezien de SEC een Wells Notice uit had gegeven aan de beurs. In de rechtszaak beweerde Crypto.com dat de SEC haar autoriteit had overschreden, waarbij ze het standpunt van de SEC betwisten dat bijna alle cryptocurrencies als effecten beschouwd moeten worden.

De crypto-industrie bekritiseert de Amerikaanse SEC en Gensler regelmatig vanwege de beweringen die gemaakt worden in combinatie met de harde en onduidelijk benadering van het reguleren van de cryptomarkt.

Gensler zegt dat cryptobedrijven moeten voldoen aan de federale effectenwet. Dit wordt door veel cryptobedrijven afgewezen, met het argument dat de regels die de SEC op probeert te leggen ongeschikt en onpraktisch zijn voor de sector.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Ripple slaat terug en opent tegenaanval in XRP-strijd
Ripple slaat terug en opent de tegenaanval in XRP-strijd
Bitcoin onder druk nadat China op economische rem trapt
Bitcoin onder druk nadat China op de economische rem trapt
Crypto.com klaagt SEC aan, '50 miljoen crypto-investeerders geschaad'
Crypto.com klaagt SEC aan, ’50 miljoen crypto-investeerders geschaad’
Advertentie