Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO

Cryptowedders op Polygon verwachten dat Telegram CEO weer vrijkomt

Toncoin-TON
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO

Foto: bella1105/Shutterstock

Bij grote gebeurtenissen in de wereld, zoals sportwedstrijden of presidentsverkiezingen, zijn er altijd wel mogelijkheden om hier weddenschappen over af te sluiten. Binnen de crypto community bestaat hier een speciaal platform voor, genaamd Polymarket. Weddenschappen komen vaker in het crypto nieuws voorbij. Maar naast deze standaard weddenschappen, zijn er soms ook wel eens wat meer ongewone weddenschappen, bijvoorbeeld over wanneer de Russische Telegram-CEO Pavel Durov weer op vrije voeten komt.

Crypto-gemeenschap reageert fel op X-verbod in Brazilië
Crypto-gemeenschap reageert fel op X-verbod in Brazilië

72% denkt aan verlengde arrestatie Telegram-CEO

Op het weddenschapsplatform Polymarket is het mogelijk om geld in te zetten op het moment waarop Durov weer wordt vrijgelaten. Zo zijn er gokkers die denken dat hij nog deze maand vrij komt, maar ook mensen die dit pas eind september verwachten.

Op dit moment denken de meeste gokkers dat er een kans van 72% is dat de topman van de berichtendienst Telegram voor oktober vrijkomt. In dit geval kan men dus voor 72 dollarcent een aandeel kopen. Wanneer zij gelijk blijken te hebben, krijgen zij voor elk aandeel 1 dollar. Hebben ze ongelijk, dan krijgen zij helemaal niets en winnen wedders aan de andere kant.

Op dit moment lijken de meeste mensen te denken dat Durov voorlopig nog niet op vrije voeten zal komen.

Advertisement

Toncoin koers crasht na slecht nieuws

Durov werd afgelopen zaterdagochtend om 8.00 uur plaatselijke tijd op een vliegveld net buiten Parijs gearresteerd. Voor lange tijd was het onduidelijk waarom hij aangehouden was door de Franse autoriteiten. Volgens de openbaar aanklager is Durov ook nog niet formeel beschuldigd zijn van iets. Mogelijk zou de aanhouding onderdeel zijn van een groter onderzoek naar criminele activiteiten die gepland of gedeeld zijn op Telegram. Deze activiteiten omvatten witwaspraktijken, drugshandel, kinderpornografie en het weigeren van medewerking met wetshandhavers. 

Op dit moment heeft de politie de aanhouding verlengd tot maximaal 96 uur. Na deze periode dienen zij hun bevindingen voor te leggen aan de rechter. Deze zal vervolgens besluiten of er een vrijlating volgt of dat er verdere vervolging plaats moet vinden. In dit geval zou het dus mogelijk zijn dat Durov woensdagochtend om 8.00 uur wordt vrijgelaten. Wanneer dit niet gebeurt zal hij waarschijnlijk langer vast blijven zitten.

Het aan Telegram-gelinkte toncoin (TON) kreeg een flinke klap en crashte ruim 20 procent. De toncoin koers is inmiddels weer iets gestegen en is nu 5,57 dollar waard.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie