Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Kamala Harris charmeert cryptobezitters in met nieuwe steunbetuiging

Kamala Harris spreekt opnieuw steun uit aan de cryptosector

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Kamala Harris charmeert cryptobezitters in met nieuwe steunbetuiging

Foto: Phil Mistry/Shutterstock

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen in november plaatsvinden. Tot die tijd voeren de twee presidentskandidaten een harde strijd om die belangrijke plek in het Witte Huis te bemachtigen. Cryptocurrencies en blockchain technologie zijn in deze verkiezingen belangrijke onderwerpen. Donald J. Trump had dit al snel door en sprak zich al maanden positief uit over de wereld van crypto. Kamala Harris deelde vooral heel weinig over haar standpunt met betrekking tot crypto, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen

Crypto mening Harris draait om

Op 22 september woonde Harris een evenement bij, waar zij ook een speech hield. In deze speech deelde ze dat zij nieuwe technologieën, inclusief “digital assets”, zou aanmoedigen. Tijdens deze bijeenkomst publiceerde Harris ook een groot economisch plan, waarin dezelfde uitspraak ook was opgenomen. De technologieën die zij zou ondersteunen waren onder andere artificial intelligence (AI) en digitale assets.

Vervolgens sprak de presidentskandidaat nogmaals over het onderwerp, maar nu tijdens een speech op 25 september bij The Economic Club of Pittsburgh. Hierin sprak zij uitgebreid over het onderwerp en deelde het volgende:

“Wij zullen investeren in bio productie, lucht- en ruimtevaart, zullen dominant blijven in AI, kwantumcomputers, blockchain en andere opkomende technologieën. Ook zullen we onze innoverende en producerende leiding voor schone energie uitbreiden.”

Harris vindt het dus belangrijk dat het land de leiding behoudt ten opzichte van rivaliserende landen voor wat betreft nieuwe technologieën. Volgens haar moeten de Verenigde Staten en niet China deze race winnen.

Advertentie

Effecten verkiezingsuitslag voor crypto wereld

Wat het effect van de verkiezingsuitslag op cryptocurrencies zal hebben is onduidelijk. Veel experts hebben hun mening erover gegeven, maar deze liggen niet op één lijn.

Recentelijk publiceerde de investeringsmaatschappij VanEck nog een rapport, waarin zij hun verwachtingen deelde bij winst van Harris. Volgens hen zou een overwinning van haar voor Bitcoin (BTC) op de lange termijn gunstiger zijn. Dit zou te maken hebben met allerlei structurele problemen om de crypto wereld heen die door haar eerst opgelost zouden kunnen worden. Daar tegenover staat Trump, die vooral heel positief spreekt over het ecosysteem van crypto en niet de digitale assets in het algemeen. Bij winst van de oud-president verwacht VanEck dat er vooral een versoepeling zal plaatsvinden van regels voor crypto bedrijven.

De investeringsmaatschappij Bernstein liet zich begin september ook uit over de aankomende verkiezingen. Volgens hen zou de bitcoin koers kunnen stijgen naar 90.000 dollar, wanneer Trump er met de winst vandoor gaat. Maar wanneer Harris aan het langste eind trekt, zou de koers ook kunnen dalen tot 30.000 dollar.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Advertentie