Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

India zet nieuwe koers voor crypto na G20 top

G20-landen steunen unaniem nieuwe bitcoin en crypto richtlijnen

Foto: Sudarshan Jha/Shutterstock

Stilletjes is India qua totale bevolking China voorbij. Met 1,4 miljard mensen is India officieel het land met de meeste inwoners op aarde. Ook qua economie is India een grote speler. Het Zuid-Aziatische land heeft namelijk de vijfde  grootste economie ter wereld. 

Maar als het om crypto gaat, lijkt India vrijwel geen rol te spelen. Vaak zijn het toch wel de Verenigde Staten, de Europese Unie en Oost-Aziatische landen die met de scepter zwaaien in crypto land. Wellicht komt hier snel verandering in. India wil namelijk dit jaar een duidelijk wetgevend raamwerk over crypto in werking hebben.

Europese waakhond eist actie van EU tegen digitale valuta in games
Europese waakhond eist actie van EU tegen digitale valuta in games

India gaat de crypto knoop doorhakken

Het Amerikaanse crypto nieuwsplatform Coindesk meldt dat India heeft aangegeven in de komende maanden grote stappen te willen zetten naar een algeheel nationaal wetgevend kader voor crypto. 

Dit besluit volgt na de bijeenkomst  van de G20, de machtigste economieën ter wereld,  in Kashmir, India. Na overleg met andere G20 landen lijkt India een beter idee te hebben wat het te doen staat.

“De positie van India zal worden besloten in de komende maanden. Het framework om risico’s vast te stellen is samengesteld door de G20. We zullen gaan analyseren waar de wereldleiders het eens over zijn en vervolgens zullen we besluiten wat een goed beleid voor India is.”

Nog geen crypto wetten

Aldus Ajay Seth, secretaris van de economische zaken van India. Hoewel crypto immens populair is in India, is er verbazingwekkend nog geen enkel duidelijk wetgevend raamwerk aanwezig. De Indiase centrale bank wil het liefst een totaal verbod op crypto. De overheid heeft echter nog geen enkele aanstalten gemaakt om een knoop door te hakken.

Maar deze besluiteloosheid van de Indische regering de afgelopen jaren lijkt vooral een geval van onwetendheid te zijn. Het beleid wekt de indruk dat het land simpelweg niet weet hoe het de crypto-industrie moeten aanpakken. Dat doet enigszins denken aan het beleid in de VS. In de aanloop naar de G20-top drong het gastland al aan om crypto beleid een prioriteit te maken. India lijkt dus wat opgestoken te hebben van de samenkomst en wil de komende maanden meer duidelijkheid verschaffen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
XRP-koers explodeert na baanbrekende aankonding Grayscale
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
Nalatige crypto wetgeving leidt tot tik op de vingers voor Britse waakhond
Britse overheid maakt Bitcoin ‘officieel bezit’ met nieuwe cryptowet
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Advertentie