Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Groep investeerders opent jacht op Terra’s (LUNA) Do Kwon

Groep investeerders opent jacht op Terra’s (LUNA) Do Kwon

Foto: Alfonso de Tomas/Shutterstock

Begin mei stortte het Terra-ecosysteem voor stablecoins in, waardoor de gehele crypto-wereld begon te wankelen. Terraform Labs-medeoprichter Do Kwon is van mening dat hij onschuldig is, maar ondertussen sloeg hij op de vlucht. Nu hebben investeerders een groep opgericht om hem op te sporen.

Cryptowereld ziet Trump flinke voorsprong nemen op Harris
Cryptowereld ziet Trump flinke voorsprong nemen op Harris

Terra’s Do Kwon gevlucht?

Nadat Terra als een kaartenhuis in elkaar is gestort sloeg Kwon volgens Interpol op de vlucht, alhoewel hij zelf ontkent dat hij überhaupt de overheid probeert te omzeilen. Hij maakt naar eigen zeggen wandelingen en hij bezoekt winkelcentra, maar ondertussen zegt hij niet waar hij nou eigenlijk uithangt. Toch is het volgens hem onmogelijk dat hij niet iemand uit de crypto-gemeenschap is tegengekomen.

Ondertussen gaan er geruchten dat hij zelfs naar Noord-Korea is gevlucht. Normaal gesproken hebben Noord-Koreanen de behoefte om naar Zuid-Korea te vluchten, maar in dit geval zou de Zuid-Koreaan naar het noorden zijn verhuisd.

Advertisement

Manhunt op Do Kwon gestart

Er zijn ook aanwijzingen dat dit juist misinformatie is. Financial Times schrijft dat een groep investeerders heeft besloten om actie te ondernemen en hem simpelweg op te sporen. Een ruime 4400 mensen verzamelen via de Discord-groep ‘UST Restitution Groupalle beschikbare informatie, om zo te achterhalen waar de topman uithangt.

Er heerst een overtuiging dat hij helemaal niet in Zuid-Korea uithangt, maar ook niet in Noord-Korea. Dubai zou eerder voor de hand liggen, vanwege de soepele crypto-wetten en het beperkte uitleveringsbeleid voor criminelen. Andere locaties die logisch zijn zijn Rusland, Azerbaijan, de Seychellen-eilanden en Mauritius.

De voorheen vrij populaire topman ontkent weliswaar dat hij spoorloos verdwenen is, maar wel verscheen hij voor een aantal interviews. Hierin verklaarde hij dat het instorten van het ecosysteem volledig zijn schuld is en dat hij spijt heeft.

Het leek er eerst op dat hij door de crash, het faillissement van Terraform Labs en de rechtszaken geen geld meer had, maar dat klopt mogelijk niet helemaal. Er is nog een walletadres met 6980 BTC, omgerekend is dat bijna 140 miljoen dollar. Dit adres zou aan de Luna Foundation Guard gekoppeld zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Lid van crypto-waakhond: 'we hebben dit volledig verkeerd aangepakt'
Lid van crypto-waakhond: ‘we hebben dit volledig verkeerd aangepakt’
Advertentie