Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, werd afgelopen juni door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd.

De enorme crypto beurs wordt door de Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd voor onder andere marktmanipulatie, fraude en schending van de effectenwetgeving.

De rechtszaak is echter nog niet voorbij en nu eist de SEC dat de rechter in deze zaak het recente vonnis in de terra (LUNA) rechtszaak meeneemt.

Resultaten: Nederlanders verdienen 105% door AI koppeling op Bitvavo
Resultaten: Nederlanders verdienen 105% door AI koppeling op Bitvavo

Terra (LUNA) vonnis zet gevaarlijk precedent voor andere crypto

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de rechtszaak tegen Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte Terra-project.

De rechter oordeelde dat cryptovaluta als LUNA, UST, wLUNA en MIR allemaal onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen en daarmee onder het toezicht van de SEC. Ze zouden namelijk als investeringscontracten fungeren.

We waarschuwden toen al dat dit mogelijk een zeer gevaarlijk precedent schetst voor andere crypto en we zien nu mogelijk al de gevolgen.

De SEC wil namelijk dit vonnis inzetten in de rechtszaak tegen Binance, blijkt uit nieuwe gerechtelijke documenten. De toezichthouder beschuldigt namelijk ook Binance van het aanbieden van ongeregistreerde effecten.

De SEC heeft maar liefst 61 cryptocurrencies die Binance aanbiedt als effecten bestempeld in de oorspronkelijke aanklacht. De recente uitspraak zou vooral betrekking hebben op Binance’ eigen stablecoin, BUSD.

“De analyse van de rechtbank over de zogenaamde ‘stablecoin’ UST van de Terraform-verdachten is vooral relevant voor deze rechtbank bij het beoordelen van de argumenten van de verdediging met betrekking tot de zogenaamde ‘stablecoin’ BUSD van Binance, de staking dienst, de BNB Vault en Simple Earn programma’s,” aldus het juridische document.

Advertisement

Binance moest al enorme boete betalen

Binance trof al een schikking in november met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. De crypto beurs moest toen één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële sector betalen: $4,3 miljard.

Ook kreeg Changpeng Zhao (CZ), de voormalig CEO van Binance, een boete en moest hij afstand doen van zijn functie. Ook deze rechtszaken zijn echter nog niet voorbij. CZ mag momenteel niet het land verlaten en moet afwachten tot de rechtszaak hervat in februari.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari vanaf 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe vandaag vanaf  13:00 mee met de crypto quiz!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie