Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoiners juichen na Trump belooft toezichthouder te ontslaan

Foto: Jonah Elkowitz/Shutterstock

Steeds meer politici hebben op zijn minst een verkiezingsprogramma dat ‘pro-crypto’ is. Presidentskandidaat Donald Trump is verreweg het meest prominent op dit vlak. Hij is zelf ook erg actief bezig met de sector, en nu is hier een initiatief bijgekomen. Een vrij duur initiatief voor de serieuze liefhebbers van crypto en Trump.

Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen
Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen

Trump organiseert duur benefiet

Bloomberg schrijft op basis van een anonieme belangstellende dat Trump speciaal voor crypto-fans een rondetafelbijeenkomst heeft georganiseerd. Het evenement zou plaatsvinden tijdens de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee, dat van 25 tot 27 juli gehouden wordt. Het was al bekend dat Trump hier een toespraak zou houden.

Misschien wel het opvallendst aan deze door Trump georganiseerde bijeenkomst is dat één enkel kaartje maar liefst 844.600 Amerikaanse dollar kost. Er zijn maar 150 plaatsen voor de rondetafelbijeenkomst, en het lijkt erop dat er enkele belangrijke gasten bij aanwezig zullen zijn. Betalen in bitcoin (BTC) lijkt geen vereiste te zijn.

Denk daarbij aan Trumps keuze voor vicepresident en huidig senator, JD Vance, de voormalige Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy, senator Bill Hagerty uit Tennessee en de voormalige Hawaiiaanse kiesvrouw Tulsi Gabbard. Ook krijgen deelnemers een stoel in de voorste rij tijdens de toespraak van Trump op de conferentie. Verder is er tijd voor een fotosessie. Individueel betaal je voor een foto met Trump 60.000 dollar, en per koppel 100.000 dollar.

Advertisement

Trump plotseling weg van crypto

Trump is al sinds 2022 op bombastische wijze bezig met cryptocurrencies. Toen introduceerde hij namelijk zijn eerste collectie van non-fungible tokens (NFT’s), terwijl hij vóór die tijd helemaal niets moest weten van crypto. Inmiddels heeft hij drie collecties en is een vierde al aangekondigd. Ironisch genoeg was hij een paar jaar geleden nog fel tegen cryptocurrencies.

Ook heeft de presidentskandidaat slim ingezet op stemgerechtigde crypto-liefhebbers. Aan zijn belofte om ‘crypto-president’ te worden en gunstige regulatie van de industrie in te voeren lijkt hij zich te houden. De Republikeinse partij heeft namelijk crypto en blockchain officieel onderdeel gemaakt van het verkiezingsprogramma. Zo wil de partij naast eerlijke regels ook geen central bank digital currency (CBDC), een recht om te minen, het recht om coins zelfstandig op te slaan en om vrij van de overheid transacties te kunnen doen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Advertentie