Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com
De wereldberoemde CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, ontkent beschuldigingen dat hij Dogecoin (DOGE) bezit. De ontkenningen hebben te maken met een aanhoudende rechtszaak. Daarin wordt de Zuid-Afrikaan verdacht van vermeende marktmanipulatie en effectenfraude met betrekking tot de même-munt.
Musk, die korte tijd CEO van Twitter was, wordt beschuldigd van het verkopen van 1,4 miljard dollar aan DOGE, ter waarde van meer dan $124 miljoen. Volgens een op 7 juni 2023 ingediend rechtbankdocument zouden twee verschillende wallets, die vermoedelijk van Musk zijn, de crypto tokens hebben verkocht.
De advocaat die Elon bijstaat, Alex Shapiro, beweert dat de wallets niet van de miljardair zijn. Daarnaast benoemt hij dat er geen enkel bewijs hiervoor is. De wallet wordt volgens de advocaat alleen aan Musk gelinkt omdat grote volumes dogecoin met winst werden verkocht.
Wat spookte Elon Musk allemaal uit?
Beleggers beweren in de gerechtelijke stukken dat Musk online influencers betaalde en dat hij zijn optreden in 2021 bij NBC’s Saturday Night Live gebruikte om de dogecoin koers te stimuleren.
Ze benadrukken ook een moment in april toen Musk DOGE zou hebben verkocht na het vervangen van Twitter’s blauwe vogel-logo door het Shiba Inu-hond logo van Dogecoin, wat leidde tot een prijsstijging van 30%.
Elon Musk bezorgd over AI
Tijdens de recente Viva Tech conferentie in Parijs heeft Elon Musk opnieuw gewaarschuwd voor de mogelijke ‘catastrofale gevolgen’ van kunstmatige intelligentie (AI) als er geen passende regulering komt. Musk gelooft dat ongecontroleerde AI kan leiden tot scenario’s die we niet kunnen beheersen.
Deze opvatting echoot die van een groep Britse onderzoekers, die zelfs suggereren dat AI binnen twee jaar in staat zou kunnen zijn om mensen te doden, op basis van huidige modellen. Musk benadrukte dat hoewel AI de toegang tot goederen en diensten kan vergemakkelijken, dit geen garantie is. De Zuid-Afrikaan hamert erop dat we de kans dat er iets fout gaat met digitale superintelligentie moeten minimaliseren.