Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman

De SEC gebruikt misleidende termen, vindt Ripple-topman Alderoty.

XRP-XRP
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman

Foto: Respiro/Shutterstock

De Chief Legal Officer van Ripple Labs, Stuart Alderoty, richt zich op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC maakte herhaaldelijk gebruik van de term ‘crypto asset security’. Volgens Alderoty, is dit een verzonnen term zonder enige juridische basis. 

Advocaat Ripple stelt dat de SEC rechters probeert te misleiden

Op 30 augustus heeft de SEC een waarschuwing naar buiten gebracht. Deze waarschuwing gaat over het plan van de terugbetaling door de uitwisseling FTX. Zo zouden ze stablecoins kunnen gebruiken om crediteuren terug te kunnen betalen. De toezichthouder heeft het hier over ‘crypto asset securities.’

De topadvocaat van Ripple laat weten dat de SEC ‘rechters probeert te misleiden’ door deze term te gebruiken. Alderoty zei hier het volgende over op social media platform X: 

“De term ‘crypto asset securities’ is in geen enkel statuut te vinden – het is een verzonnen term zonder wettelijke basis. De SEC moet stoppen met het proberen rechters te misleiden door er gebruik van te maken.” 

Twijfels van crypto exchange Kraken

Niet alleen de topadvocaat van Ripple trekt de term ‘crypto asset securities’ in twijfel. In een update rondom de juridische strijd van de SEC tegen crypto exchange Kraken, heeft ook het Federale Hof van het Noordelijk District van Californië de term van de SEC in twijfel getrokken. 

Het Federale Hof van het Noordelijk District van Californië vindt de term ‘crypto asset security’ in ieder geval onduidelijk en in het slechtste geval zelfs zeer verwarrend. 

Alderoty duikt dieper in het verleden van de SEC

Alderoty heeft op 29 augustus een bericht geplaatst op X rondom de kennisgeving van Wells van de toezichthouder aan NFT-marktplaats OpenSea. Hierin werd beweerd dat tokens die op het platform werden verkocht mogelijk niet-geregistreerde effecten zijn. 

Volgens topadvocaat Alderoty deed de SEC 40 jaar geleden een vergelijkbare uitspraak toen ze besloten dat een kunstgalerie zich niet hoefde aan te melden bij de SEC. En dat terwijl de kopers wel investeringsmotieven hadden bij de aankoop van kunst. Alderoty heeft deze informatie gedeeld via een social media bericht op X, waarin hij een brief naar buiten bracht. Alderoty zei hier het volgende over: 

“In 1976 oordeelde de SEC dat kunstgalerijen, zelfs als ze reclame maakten voor en verkochten aan kopers met investeringsmotieven, zich niet bij de SEC hoefden te registreren.”

 

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze podcast op Spotify bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie