Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Cryptobeurs Kraken geeft opheldering aan EU-gebruikers over tether (USDT)

Tether-USDT Monero-XMR
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptobeurs Kraken geeft opheldering aan EU-gebruikers over tether (USDT)

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Door een eerder nieuwsbericht leek het erop dat crypto exchange Kraken de populaire stablecoin tether (USDT) niet meer zou aanbieden aan haar Europese klanten. Maar via social media platform X heeft het bedrijf laten weten deze stap nu niet te gaan zetten.

Baas van groot cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting
Baas van groot cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting

Geen tether door nieuwe crypto-wetgeving MiCa?

Op 17 mei liet nieuwswebsite Bloomberg weten dat de crypto exchange Kraken actief bezig zou zijn met het beoordelen welke cryptocurrencies het nog kan aanbieden onder de nieuwe regels van de Europese wetgeving met de naam Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCa). Deze nieuwe wetgeving gaat in op 30 juni, waarna op 30 december de regels ook gaan gelden voor crypto exchanges.

Marcus Huges, die aan het hoofd staat van de afdeling regulatory strategy bij Kraken, liet destijds optekenen dat zij zich voorbereiden op allerlei situaties. Ook situaties waarin het voor hen niet meer mogelijk zou zijn om tokens zoals tether aan te bieden. Als gevolg van de uitspraak ontstond er onzekerheid binnen de crypto community.

Kraken zal voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving

Op 18 mei liet Mark Greenberg, verantwoordelijk voor de afdeling Assets growth and Management bij Kraken, via een post op social media platform X weten dat de exchange geen plannen had om de stablecoin tether te verwijderen voor haar Europese gebruikers. Zo is Kraken druk bezig om te bekijken hoe zij kunnen voldoen aan alle aankomende regels en toch ook zoveel mogelijk verschillende stablecoins kunnen blijven aanbieden.

Kraken zal zich blijven inzetten om te voldoen aan alle wet- en regelgeving in Europa. Ook als zij zich hier niet in kunnen vinden. Maar tot op heden zijn de regels volgens Greenberg nog niet definitief. Op dit moment focust het bedrijf zich erop om zoveel mogelijk coins aan te blijven bieden.

Advertisement

Keuzes van andere crypto exchanges

Concurrenten van de exchange hebben andere keuzes gemaakt voor wat betreft de aanstaande wetgeving. Zo heeft crypto exchange OKX in maart besloten tether uit het aanbod te halen voor Europese klanten. Ook Binance heeft in september vorig jaar al laten weten een vergelijkbare keuze te willen maken. Maar tot op heden is deze stap nog niet doorgevoerd.

Zelf heeft Kraken recentelijk wel besloten om monero (XMR) niet meer aan te bieden bij klanten uit België en Ierland. Tegelijkertijd heeft de exchange wel haar services in Europa verder uitgebreid. Zo heeft het onlangs meerdere vergunningen verkregen in Spanje, Nederland en Ierland.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Advertentie