Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Cryptobeurs Binance: overheid heeft het recht niet om aan te klagen

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Afgelopen juli klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opeens Binance aan. Het bedrijf zou onder andere ongeregistreerde effecten aanbieden aan investeerders. Afgelopen zomer was groot nieuws voor Binance, want het had een schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie bereikt. De rechtszaak tegen de SEC blijkt nog te lopen, maar Binance vindt dit onterecht. Daarom probeert het opnieuw om de rechtszaak te eindigen.

Doorbraak in Duitsland: Enorme bank biedt klanten Bitcoin en Ethereum
Doorbraak in Duitsland: Enorme bank biedt klanten Bitcoin en Ethereum

Binance vindt aanklacht SEC onzin

Op dinsdag heeft zowel Binance als Binance.US een motie ingediend waarin de bedrijven de rechter vragen om de rechtszaak te verwerpen. Beide vinden dat de SEC het recht niet heeft om de bedrijven aan te klagen, omdat de reden hiervoor niet klopt.

De SEC vindt dat de cryptocurrencies die de exchanges verkopen voldoen aan de effectenwetgeving, en dat ze op een ongeregistreerde manier crypto staking aanbieden. Ook deze dienst zou inbreuk maken op de effectenwetgeving.

Maar zowel Binance als Binance.US vindt dat de beursproducten die ze aanbieden aan klanten niet voldoen aan de Howey Test, waarmee wordt onderzocht of een bepaalde activa voldoet aan de effectenwetgeving. De SEC is er inmiddels berucht om omdat het vindt dat dit nadrukkelijk het geval is, terwijl eigenlijk elk crypto-bedrijf dat de SEC op grond hiervan heeft aangeklaagd vindt dat dit niet zo is.

De rechtszaak loopt al sinds afgelopen juni. Vlak na de aanklacht tegen Binance, Binance.US en voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ) klaagde de SEC ook Coinbase aan, wiens rechtszaak ook nog loopt. Coinbase heeft, net als bijvoorbeeld concurrent Kraken, ook zijn kritiek geuit, wederom om dezelfde reden.

Advertisement

Vrede tussen OM en Binance

Tegelijkertijd is er ook goed nieuws voor Binance.US en CZ. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft namelijk een schikking bereikt met de twee partijen. Onderdeel hiervan was dat de twee enorme boetes moesten betalen. In het geval van Binance.US was het de op zes na grootste boete in de geschiedenis van de financiële wereld. Alleen een aantal investeringsbanken hebben grotere boetes moeten slikken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitvavo telt af: minder dan 24 uur tot nieuwe munt, deelt gratis crypto uit
Bitvavo telt af: minder dan 24 uur tot nieuwe munt, deelt gratis crypto uit
Gevallen cryptokoning 'helpt' omstreden rapper Diddy
Gevallen cryptokoning ‘helpt’ omstreden rapper Diddy
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin
PayPal zet grote stap: crypto nu beschikbaar voor VS-bedrijven
Advertentie