Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain

Bitcoin-BTC
s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Donald Trump blijft inzetten op cryptofans, accepteert crypto-donaties

Foto: aaronschwartzphoto/Shutterstock

De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben meer dan ooit tevoren invloed op de crypto-industrie, én andersom. Een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking investeert in cryptocurrencies. Om kiezers te winnen heeft de Republikeinse partij dit volledig te omarmen in de vorm van een officieel verkiezingsprogramma op het vlak van crypto.

‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman

Crypto in verkiezingsprogramma onder Trump

De Republican National Committee constateert in een persbericht dat de Republikeinse partij een officieel programma heeft opgesteld waarmee het steun betuigt aan innovatie omtrent cryptocurrencies en blockchains. Daarmee wil de politieke partij een einde brengen aan het onrechtvaardige beleid van de huidige regering. Ook willen de Republikeinen een ‘recht om crypto te delven’, en elke Amerikaan moet het recht hebben om digitale activa zelfstandig op te slaan.

Verder moet elke Amerikaan het recht hebben om zelfstandig zijn of haar coins te versturen zonder dat de overheid daar zich inmengt, en zelfs zonder surveillance in het algemeen. Steeds vaker willen overheden transacties nauw in de gaten houden en zelfs limieten op de te versturen bedragen leggen, zo ook de overheid van de Verenigde Staten.

Ook wil het comité geen central bank digital currency (CBDC), die door de Federal Reserve uitgegeven zou worden. Van vrijwel elk land werkt de centrale bank aan zo’n digitale fiat-valuta, maar niet iedere politieke partij in deze landen is blij met deze projecten.

Het programma wordt gesteund door Donald Trump en de aan hem verbonden toekomstige Republikeinse parlementsleden. Tussen 15 en 18 juli zal de partij samenkomen om een officiële Republikeinse presidentskandidaat te selecteren. Dat zal hoogstwaarschijnlijk Trump worden.

Advertentie

Trump steeds blijer met crypto

Trump is al een tijd erg positief over cryptocurrencies, terwijl dit in de vorige presidentsverkiezingen nog exact het tegenovergestelde was. Zo accepteert hij nu donaties in de vorm van cryptocurrencies, werkt hij misschien aan een eigen cryptocurrency en is hij zelfs bijzonder positief over bitcoin (BTC). In de vorige verkiezingen noemde hij bitcoin nog een scam.

Tijdens het verkiezingsdebat van eind juni werd het onderwerp crypto volledig links gelaten, maar het is mogelijk dat dit binnenkort verandert. Trump heeft beloofd ‘crypto-president’ te worden. Het nieuwe beleid lijkt dat te bevestigen. Om het plan van Trump tegen te gaan werken ook de Democraten aan nieuw beleid.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Video van gegijzelde directeur van cryptobeurs verspreid op X
Advertentie