Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Crypto-verschuiving in VS: Democraten draaien pro-crypto

Democraten deden onlangs pro-crypto uitspraken tijdens Crypto4Harris

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto-verschuiving in VS: Democraten draaien pro-crypto

Foto: lev radin/Shutterstock

Senator Chuck Schumer, de huidige meerderheidsleider van de Amerikaanse Senaat, heeft onlangs zijn steun uitgesproken voor het aannemen van pro-crypto wetgeving. Het doel is zelfs om dit tegen het einde van 2024 te realiseren. Dit initiatief is onderdeel van zijn bredere visie om de Verenigde Staten te positioneren als een wereldleider op het gebied van cryptotechnologie.

Schumer pleit voor gunstige crypto wetgeving in 2024

Schumer maakte deze ambitie bekend tijdens een toespraak op de Crypto4Harris Town Hall Meeting. De bijeenkomst stond in het teken van het bevorderen van crypto-vriendelijke beleidsmaatregelen binnen de campagne van Kamala Harris voor het presidentschap.

Senator Schumer benadrukte dat het cruciaal is voor de Verenigde Staten om een duidelijke en ondersteunende wettelijke basis voor de cryptosector te creëren. Volgens hem loopt Amerika het risico achter te blijven bij andere landen die al vooruitstrevende stappen hebben gezet op het gebied van cryptoregulering.

“We kunnen het ons niet veroorloven om aan de zijlijn te blijven staan, want dan lopen we het risico dat crypto naar het buitenland gaat, naar landen met een minimale standaard, waar helemaal geen regulering zal zijn”, aldus Schumer.

De leider van de Senaat liet daarmee doorschemeren dat Kamala Harris niet direct tegen crypto zou zijn. Vooral nu de crypto-industrie zich aanzienlijk heeft ontwikkeld in het afgelopen decennia. Vandaar de doelstelling om de pro-cryptowetgeving voor het einde van het jaar in te voeren.

“Ik wil leden aan beide kanten van het gangpad hier in de Senaat samenbrengen, momentum creëren zodat we zinnige wetgeving kunnen aannemen die de Verenigde Staten helpt om haar status als meest innovatieve land ter wereld te behouden.”

Het standpunt van Schumer is om de cryptogebruikers in ieder geval te beschermen. Crypto mag daarom zeker niet ingezet worden voor frauduleuze- of criminele activiteiten. De staat moet de cryptowereld voorzien van ‘vangrails’, is de conclusie. Daarin werd de term AI, oftewel kunstmatige intelligentie, ook meegenomen.

Harris lijkt vooruitstrevender in crypto dan Biden

Het Crypto4Harris-evenement staat in het teken om het cryptobeleid van Harris vorm te geven. Men denkt dat Harris de standpunten van teruggetrokken kandidaat Joe Biden zal overnemen. Maar ondanks dat beide dezelfde politieke partij vertegenwoordigen, lijkt Harris een iets meer pro-crypto beleid te willen gaan voeren. Of dit ook echt zo is moet uiteraard nog blijken.

Tegenover Harris staat Donald Trump, die een absoluut voorstander is van cryptocurrency. Hij heeft laten weten een einde te willen maken aan “Joe Biden’s oorlog tegen crypto”.  Zo luidt de belofte van de voormalig president tijdens zijn speech in West Palm Beach, Florida.

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Meld je nu aan!

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
Bitcoin gespannen over aanstaand rentebesluit: wat verwachten experts?
Bitcoin gespannen over aanstaand rentebesluit: wat verwachten experts?
Advertentie