Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto-stemmers gaan ‘groot verschil’ maken bij verkiezingen VS

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto-stemmers gaan 'groot verschil' maken bij verkiezingen VS

Foto: rblfmr/Shutterstock

De Verenigde Staten spelen een enorm belangrijke rol in de crypto-industrie. Veel crypto-bedrijven komen uit de VS, er wonen veel crypto-investeerders in het land en de financiële sector is er gigantisch. De Amerikaanse politiek neemt in de verkiezingen van dit jaar crypto voor het eerst écht serieus, zo lees je steeds vaker in het crypto nieuws. Het blijkt ook dat investeerders niet alleen van één partij komen – aanhangers van beide partijen willen verbetering.

Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen
Crypto-bazen verzamelen een ton om Kamala Harris te overtuigen

Verkiezingen belangrijk voor crypto-bezitters in VS

Op sociale mediaplatform X deelt crypto exchange Coinbase hoe zijn klanten precies in de verkiezingen staan. Volgens de Amerikaanse cryptobeurs bezitten zo’n 52 miljoen Amerikanen cryptocurrencies. 1 op de 6 van deze investeerders wonen in belangrijke ‘battleground states’, waar het nog niet zo zeker is welke presidentskandidaat de verkiezingen zal winnen. Dat betekent dat de kandidaten een groot verschil kunnen maken door positief te zijn voor crypto-investeerders in hun verkiezingsprogramma.

Het blijkt ook dat crypto-investeerders overwegend jong zijn en diverse achtergronden hebben. 65% van alle stemmende crypto-investeerders valt in de Gen Z- en Millennial-leeftijdscategorieën, en dit is 40% in de staten waar de verkiezingsuitslag nog erg onzeker is. Onder de niet-blanke bevolking is dit respectievelijk 35% en 23%.

Verder is deze groep meer ‘bipartisan’ dan je misschien zou denken; zowel Republikeinse als Democratische stemmers willen betere crypto-regulatie. Ook is maar liefst 9 uit de 10 crypto-bezitters van plan om te gaan stemmen op 5 november, en ze zijn 4 keer zo enthousiast om op pro-crypto-kandidaten te stemmen dan ‘reguliere’ kiezers.

Advertentie

Presidentskandidaten steeds meer pro-crypto

Deze grote groep kiesgerechtigden is ook de verschillende presidentskandidaten niet ontgaan. Zo was Trump in de voorgaande verkiezingen nog behoorlijk fel tegen crypto. Die zouden vooral goed zijn voor criminelen. Nu vindt Trump crypto ‘leuk’, en heeft hij zelfs verschillende collecties van verzamelplaatjes in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s) uitgegeven. Ook heeft de Republikeinse partij nu een officieel crypto-verkiezingsprogramma.

President Biden probeert inmiddels zijn verkiezingsprogramma op dat van Trump af te stellen. Ook kandidaat Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) staat positief tegenover bitcoin (BTC), dat hij onderdeel wil maken van een nieuw onderpand voor de Amerikaanse dollar.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Advertentie