Foto: 1000 Words / Shutterstock.com
Aan het begin van elke week vatten we samen hoe de voorgaande week eruitzag. Zo stond twee weken geleden in het teken van grote stappen van overheden. Vorige week stond opvallend genoeg grotendeels in het teken van adoptie. Instituten lijken weer bullish te zijn, zo zijn een aantal grote partijen de markt ingestapt. Ondertussen lijkt bitcoin (BTC) de langzaam maar zeker dalende inflatie als positief te beschouwen.
Inflatie daalt, maar bitcoin stijgt amper
De inflatie in de Verenigde Staten lijkt langzaam af te koelen. Dat suggereert dat de centrale bank van de VS binnenkort wellicht kan pauzeren met het verhogen van de rentes, wat bitcoin meer ademruimte zou kunnen geven.
Ook zijn Amerikaanse staatsobligaties volgens de kredietbeoordelaar Fitch nu iets minder veilig. De kredietscore is namelijk van AAA naar AA+ gegaan.
Toch bleef de volatiliteit voor crypto ook deze week weer erg laag. Bitcoin begon de week met een stijging van zo’n 4%, maar daar was op zondag nog maar ongeveer 2% van over. Het zou kunnen dat investeerders nu bang zijn voor een recessie. Bij investeringsfondsen die zich op cryptocurrencies richten was het beeld ook niet zo positief, veel geld is namelijk vertrokken.
PayPal, Microsoft in crypto
Misschien wel het belangrijkste nieuws van de week was afkomstig van PayPal, die zijn eerste stablecoin met de naam PYUSD heeft aangekondigd. Hiermee moet PayPal direct gaan concurreren met USDC-uitgever Circle en USDT-uitgever Tether.
Ook Microsoft stapt dieper in de crypto-markt door een samenwerkingsverband met Aptos Labs aan te kondigen. Dit bedrijf kennen we van de cryptocurrency aptos (APT).
Ripple rechtszaak nog niet voorbij
Ook was Ripple weer een belangrijk gespreksonderwerp. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk besloten om in hoger beroep te gaan in haar rechtszaak tegen de SEC. Toch heeft de crypto exchange Gemini er net als Coinbase voor gekozen om XRP weer aan te bieden aan klanten. De koers steeg vlak hierna zelfs naar 50 dollar op het platform, wegens een gebrek aan liquiditeit.