Foto: Kristi Blokhin/Shutterstock.com
Elke zondag bespreken we het belangrijkste crypto nieuws van de week. Vorige week stond de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en XRP centraal toen Ripple een grote overwinning behaalde. Ook deze week waren Ripple en XRP weer grotendeels positief in het nieuws, maar niets is wat het lijkt. Overheden hebben namelijk ook van zich laten horen.
Ripple rechtszaak gaat door, XRP is populair
Vorige week waren veel mensen ervan overtuigd dat Ripple de rechtszaak met de SEC ging winnen. Maar de rechter heeft de SEC ook voor een deel gelijk gekregen. De beleidsmaker was het bovendien helemaal niet eens met de rechter, daarom lijkt het in hoger beroep te willen gaan. Daar zal een tweede rechter beslissen wie van de partijen gelijk heeft.
Een populaire advocaat uit Ripple’s achterban denkt dat het wel snor zit met XRP. Toch denkt hij net als Ripple-CEO Brad Garlinghouse dat een overwinning in hoger beroep jaren kan duren.
Ondertussen is het enthousiasme voor Ripple en XRP voelbaar. Het aantal wallet-adressen met meer dan 1 miljoen XRP-tokens heeft een nieuw record bereikt. Toen het grote nieuws van de rechtszaak werd aangekondigd waren zowel het handelsvolume als het zoekvolume op Google voor Ripple en XRP zelfs hoger dan dat van bitcoin (BTC).
Meer crypto regulatie
Maar Ripple is niet de hele crypto-industrie. Overheden gaan bijvoorbeeld gewoon door met stappen zetten om de markt te reguleren. Afgelopen week hebben vier Amerikaanse senatoren een wetsvoorstel ingediend dat de Decentralized Finance (DeFi) industrie moet reguleren.
Zij willen dat zelfs decentrale blockchain-protocollen moeten voldoen aan Amerikaanse sancties en antiwitwasmaatregelen. Ook zouden ontwikkelaars de protocollen bij de overheid moeten registreren als bedrijf.
De crypto-industrie was fel tegen het voorstel omdat het als rommelig en gevaarlijk werd beschouwd. Maar de overheid ziet het idee juist wel zitten, het is namelijk afkomstig van beide partijen in het parlement.
Ondertussen zijn opnieuw crypto-bulls binnen de Amerikaanse politiek erg vocaal geworden. Presidentsadvocaat Robert F. Kennedy Jr. wil namelijk bitcoin gebruiken als onderpand voor de Amerikaanse dollar als hij president wordt.