Recent kwam het grote nieuws naar buiten dat de president van El Salvador een wet had ingediend om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel te maken. Deze wet werd ook daadwerkelijk door het parlement van El Salvador goedgekeurd. Een historische dag voor de wereld van cryptocurrencies.
Als er 1 schaap over de dam is
Sindsdien zijn meerdere landen in Centraal- en Midden-Amerika serieus aan het overwegen om eenzelfde weg in te slaan. Panama, Brazilie, Mexico en Argentinië zijn enkele voorbeelden van dergelijke landen.
Nu komt naar buiten dat het Zuid-Amerikaanse land Paraguay zo maar eens de volgende kan zijn. Carlitos Rejala bevestigt dat er volgende maand gedebatteerd zal worden over een eventuele formele legalisatie van bitcoin als betaalmiddel.
This is Paraguay 🇵🇾 July we legislate! #Bitcoin https://t.co/4e4wH7uDrl
— Carlitos Rejala (@carlitosrejala) June 17, 2021
Sinds een paar maanden is er een ludiek fenomeen op het social-media platform Twitter te observeren. Veelal adopteren aanhangers van bitcoin en crypto in het algemeen een foto waarop zij te zien zijn met laserogen als profielfoto. Dit fenomeen is een ware hype geworden.
Zelfs staatshoofden en senatoren doen hier aan mee, waaronder de president van El Salvador en Carlitos Rejala van Paraguay.
Crypto-revolutie?
Carlitos Rejala stelt dat het legaliseren van bitcoin een logische stap moet zijn in het omarmen van technologische innovaties. Hetgeen hard nodig is in het land. Hij stelt dat het land daarom bezig is met een project waarbij zowel bitcoin als het online betaalbedrijf PayPal bij komen kijken.
Er zijn nog weinig details bekend over de details van dit plan. Ook over het geplande debat moment ergens volgende maand weten we nog weinig.
Hoe dan ook, deze ontwikkeling in Paraguay is bijzonder goed nieuws voor bitcoin en de wereld van cryptocurrencies. Sinds de kogel door de kerk is in El Salvador was het wachten op het eerste land dat zou volgen. Het lijkt er nu op dat dat Paraguay gaat worden.
Mocht uiteindelijk Paraguay met dezelfde overtuiging bitcoin als wettelijk betaalmiddel accepteren dan zal het ongetwijfeld niet lang meer duren voordat opnieuw meer landen geïnteresseerd raken. Wellicht is dat het moment dat je kan spreken van een ware crypto-revolutie.
Dit zal echter niet volledig vlekkeloos gaan plaatsvinden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft namelijk al laten weten niet achter de plannen van El Salvador te staan. Landen hoeven dus niet te rekenen op steun van dit internationale orgaan.