Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

Crypto niet langer ‘scam’: Grote beleggers vergroten massaal blootstelling

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht

Foto: Tpt/Shutterstock

Uit een recent onderzoek van Ernst & Young Parthenon (EY), een van de ‘Big Four’ accountingfirma’s in de wereld, blijkt dat veel grote instituties en particuliere beleggers en investeerders hun cryptocurrency reserves willen vergroten. Daarmee hebben veel grote spelers hun mening ten opzichte van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies 180 graden gedraaid.

Bitcoin-ETF’s bloeden flink: $1,1 miljard verdampt in 8 dagen
Bitcoin-ETF's bloeden flink: $1,1 miljard verdampt in 8 dagen

Lange termijn vertrouwen in crypto

Uit het onderzoek van EY blijkt dat maar liefst 94% van de institutionele beleggers en 83% van de particuliere beleggers vertrouwen heeft in BTC. Dit is voor crypto bezitters een positief signaal, want vaak kopen deze zogenoemde whales voor de langere termijn. Van de institutionele beleggers zegt 54% van de respondenten dat zij hun investeringen ook daadwerkelijk willen uitbreiden met cryptocurrencies. Van de particuliere beleggers die aan het onderzoek meededen zal 64% de investeringen uitbreiden met cryptocurrencies.

Vraag naar BTC en ETH blijft stijgen

Lang vonden grote investeerders BTC, ETH en andere altcoins maar niks. Ze noemden het zelfs een ‘scam’ of een ‘ponzi-scheme’. Maar de vraag naar cryptocurrencies bleef stijgen en was meer dan alleen een voorbijgaande trend. Nu, vijftien jaar na de oprichting van BTC door Satoshi Nakamoto, worden cryptocurrencies steeds meer geaccepteerd.

Met de lancering van de BTC Exchange Traded Fund (ETF) en de ETH ETF kunnen grote institutionele investeerders en particuliere beleggers nu ook gemakkelijk BTC aan hun reserves toevoegen. Met de ETF’s kunnen beleggers in BTC en ETH investeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over het veilig opslaan van de coins zelf. Dit zorgt ervoor dat een veel breder publiek toegang heeft tot deze assetklasse.

Advertentie

Innovatie en regelgeving binnen de crypto-industrie

Door de snelle ontwikkelingen die de blockchain technologie met zich meebrengt, wordt het voor grote instituties steeds aantrekkelijker om de overstap te maken van het traditionele financiële systeem naar de blockchain. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met Ripple (XRP) binnen een paar seconden geld van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld te sturen. Het huidige SWIFT-systeem doet daar enkele dagen over. Ook de regelgeving wordt steeds duidelijker, dit zorgt ervoor dat investeerders zich geen zorgen hoeven te maken en daardoor steeds meer vertrouwen krijgen in het investeren in crypto.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie