Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Crypto krijgt toch politieke steun van Harris, “een enorme stap”

Het was lang onduidelijk hoe Harris tegenover bitcoin en crypto staat

Crypto krijgt toch politieke steun van Harris,

Foto: lev radin/Shutterstock

De Amerikaanse vicepresident en presidentskandidaat Kamala Harris heeft haar steun uitgesproken voor het bevorderen van de groei van de crypto-industrie. Wint ze hiermee het vertrouwen van de cryptogemeenschap of is het campagnetaal?

Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto
Cryptosalaris wint in rechtbank: werkgever moet uitbetalen in crypto

Harris verklaart de crypto-industrie te steunen

De campagne van Kamala Harris heeft de wind in de zeilen de afgelopen weken. Hoewel ze veel aandacht krijgt van internationale media, heeft ze nog weinig bekendgemaakt over beleidsvoorstellen, economische plannen, of haar houding ten aanzien van de cryptowereld.

Tijdens een gesprek georganiseerd door Bloomberg News op de Democratische Nationale Conventie in Chicago onthulde Brian Nelson, senior beleidsadviseur van de Harris-campagne, het goede crypto nieuws.

Nelson verklaarde dat Harris “beleid zal steunen dat ervoor zorgt dat opkomende technologieën en dergelijke industrieën kunnen blijven groeien.” Hij benadrukte ook dat de cryptogemeenschap duidelijk heeft gemaakt dat “stabiele regels” noodzakelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de sector. Dit is de eerste directe erkenning van de crypto-industrie door de Harris-campagne.

Advertentie

Positieve reacties uit de cryptogemeenschap

Nu het campagneteam van Harris voor het eerst beleidsmaatregelen presenteert, maakt dat veel los, ook in de cryptowereld.

Adam Cochrane, een prominente cryptoanalist, noemde Harris’ verklaring “een enorme stap” en voegde eraan toe dat dit de eerste officiële uitspraak van de Harris-campagne over crypto is.

U.S. Rep. Wiley Nickel (D-NC) uitte eveneens zijn enthousiasme over de verklaring, waarbij hij opmerkte dat hij hard heeft gewerkt om een “reset” in het crypto-beleid te bewerkstelligen. Hij beschouwt deze beleidsverklaring als een belangrijke mijlpaal.

Crypto als wapen: Rusland’s nieuwe strategie tegen sancties
Crypto als wapen: Rusland's nieuwe strategie tegen sancties

Invloed van crypto en bitcoin-gemeenschap op Amerikaanse verkiezingen

De cryptogemeenschap wordt inmiddels gezien als een belangrijke kiezersgroep in de aankomende presidentsverkiezingen. Met deze uitspraak probeert Harris deze groep voor zich te winnen. Dit staat in schril contrast met het beleid van Joe Biden en de lopende handhavingsacties van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), wat hem volgens sommigen de verkiezingen had gekost.

Voormalig president Trump en tegenstander van Harris heeft zich daarentegen geprofileerd als een voorstander van de crypto-industrie. Trump heeft herhaaldelijk beloofd een einde te maken aan wat hij omschrijft als een “onwettige en on-Amerikaanse” harde aanpak van de Amerikaanse crypto-industrie.

Met deze ontwikkelingen lijkt Kamala Harris zich strategisch te positioneren om een grotere rol te spelen in de cryptowereld. De vraag blijft of dit genoeg zal zijn om het vertrouwen van de crypto-gemeenschap te winnen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Cryptobedrijven vertrekken uit Nederland wegens strenge regels
Ripple-oprichter veroorzaakt ophef met keuze voor presidentskandidaat
Ripple-oprichter veroorzaakt ophef met keuze voor presidentskandidaat
Advertentie