Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Crypto krijgt steun van Kamala Harris die eindelijk stilte breekt

Democraten lijken ook de crypto-industrie te omarmen

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto krijgt steun van Kamala Harris die eindelijk stilte breekt

Foto: lev radin/Shutterstock

Over iets meer dan twee maanden vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats, en crypto is een belangrijk onderwerp in de verhitte strijd.

Van Donald Trump is bekend dat hij de opkomende crypto-industrie graag wil steunen, maar over Kamala Harris’ standpunt was er tot nu toe weinig duidelijkheid. Nu heeft ze zich voor het eerst uitgesproken over digitale activa.

Trump vs. Harris: Wie is de beste keuze voor de crypto-wereld?
Trump vs. Harris: Wie is de beste keuze voor de crypto-wereld?

Positieve crypto-uitspraak van Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Trump zet bitcoin (BTC) en crypto in als belangrijk wapen om kiezers te winnen. Hij doet er werkelijk alles aan om de groeiende populatie van tientallen miljoenen Amerikaanse cryptobezitters voor zich te winnen.

De door de Democraten naar voren geschoven Harris heeft tot gisteren nog maar weinig moeite genomen om cryptobezitters te laten twijfelen over hun keuze. Gezien de strenge aanpak van de huidige Biden-regering zien de meeste cryptoliefhebbers Trump het liefst aan de macht.

Een tijdje terug had Harris via haar team laten weten de ontwikkelingen van de crypto-industrie niet in de weg te willen zitten. Nu is voor het eerst uit haar eigen mond een soortgelijk standpunt uitgesproken.

Tijdens een fondsenwerversdiner in New York City zei ze namelijk het volgende:

“We zullen samenwerken om te investeren in het concurrentievermogen van Amerika, om te investeren in de toekomst van Amerika. We zullen innovatieve technologieën zoals AI en digitale activa aanmoedigen en tegelijkertijd onze consumenten en investeerders beschermen.”

Harris heeft als doel om een veilige omgeving te creëren voor bedrijven met ‘’consistente en transparante regels’’.

“We zullen investeren in chips, schone energie en andere industrieën van de toekomst, en we zullen overbodige bureaucratie afschaffen”, aldus Harris.

Einde aan anti-crypto beleid?

Hoewel er nog altijd een groot contrast is met de grootse cryptoplannen van Trump, lijkt Harris in ieder geval een grote stap voorwaarts te zetten ten aanzien van de huidige strenge en onduidelijk aanpak van de Biden-regering.

Terwijl Trump grote plannen klaar heeft liggen, zoals het aanleggen van een nationale Bitcoin-reserve, lijkt Harris nu dus ook de industrie vooruit te willen helpen. Faryar Shirzad, hoofd beleidszaken bij Coinbase, noemt de houding ten opzichte van crypto positief en vindt het een ‘belangrijke en constructieve uitspraak.”

Of er daadwerkelijk een einde gaat komen aan het huidige anti-crypto beleid valt natuurlijk nog te bezien. Het ‘’beschermen van consumenten’’ zou namelijk net als nu te ver kunnen worden doorgevoerd, wat de industrie juist schaadt.

Veel cryptoliefhebbers zullen nog altijd de voorkeur geven aan ‘crypto-president’ Trump. Gisteren kon je echter in het crypto nieuws lezen dat investeringsmaatschappij VanEck van mening is dat Harris misschien nog wel de betere keuze zal zijn voor de cryptosector. Haar administratie zou namelijk structurele problemen aanpakken die de adoptie van bitcoin en crypto kunnen stimuleren.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
Bitcoin kleurt groen, maar Federal Reserve kan vanavond alles veranderen
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
Crypto gekocht? Waarom je bank er vragen over kan stellen
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Advertentie