Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto kan Biden alsnog de winst op Trump bezorgen, zegt belangengroep

Foto: Below the Sky/Shutterstock

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 in zicht, wordt de strijd om de steun van de crypto-industrie steeds intenser. Zowel voormalig president Donald Trump als zittend president Joe Biden hebben hun standpunten ten aanzien van crypto aangescherpt. Zo lijkt het een belangrijk thema te worden in de komende verkiezingen in november.

Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval

Crypto-industrie inzetten om stemmen te winnen

Trump heeft zijn steun voor cryptocurrency recentelijk versterkt. Tijdens een fondsenwervingsbijeenkomst in San Francisco verklaarde hij dat hij de ‘crypto president’ zou zijn. Ook beloofde hij om de industrie vooruit te helpen.

Dit markeert een aanzienlijke verschuiving ten opzichte van zijn eerdere standpunt, toen hij bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta “geen echt geld” en “gebaseerd op lucht” noemde. Zijn nieuwe pro-crypto houding lijkt strategisch te zijn om stemmen te winnen, vooral onder jongere kiezers die positief staan tegenover digitale activa​.

Aan de andere kant heeft president Joe Biden een gemengde aanpak gevolgd ten aanzien van cryptocurrency. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij Gary Gensler benoemd als voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Gensler staat bekend om zijn strikte handhaving van regelgeving tegen cryptofirma’s.

Ondanks de anti-crypto houding van Biden, lijken verschillende partijen zijn standpunt te willen veranderen. De tech-handelsgroep Chamber of Progress riep de president onlangs op om een uitgebreide regelgeving voor crypto te ondersteunen. Dat liet het weten in een brief op 9 juli:

“Voormalig president Donald Trump heeft gebruik gemaakt van het gebrek aan duidelijkheid van de regering om zijn standpunt over cryptocurrency om te draaien en u af te schilderen als een tegenstander van Amerikaans technologisch leiderschap en economische vooruitgang.”

Advertentie

Crypto belangrijker in verkiezingen dan ooit

In de brief stond verder dat de groep denkt dat de president aardig wat stemmen kan winnen door crypto te omarmen. Volgens de groep kan de Amerikaanse president de kwestie van cryptocurrency “nog steeds winnen” van Donald Trump.

“Hoewel Trump onlangs van gedachten is veranderd over cryptocurrency, hebt u nog steeds de kans om de duidelijkheid over de regelgeving te bieden waar de kiezers om vragen.”

Met beide kandidaten die strategisch inspelen op de groeiende cryptogemeenschap, is het duidelijk dat digitale activa een belangrijk thema zullen zijn in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Terwijl Trump belooft de industrie te ondersteunen en verder te ontwikkelen, blijft Biden vasthouden aan een meer gereguleerde benadering. Het is afwachten of de huidige president van de Verenigde Staten daadwerkelijk bereid is om zijn strategie omtrent crypto aan te passen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
SEC bestempelt nog meer crypto als effecten in strijd tegen Binance
Nalatige crypto wetgeving leidt tot tik op de vingers voor Britse waakhond
Britse overheid maakt Bitcoin ‘officieel bezit’ met nieuwe cryptowet
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Crypto-waakhond SEC onder vuur om dubieuze personeelskeuzes
Advertentie