Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

China neemt crypto technologie tóch serieus, komt met nieuwe plannen

s
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China neemt crypto technologie tóch serieus, komt met nieuwe plannen

Foto: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

China gaat een duidelijke strategie bekendmaken voor de Web 3 industrie. Dit maakte het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie op dinsdag bekend. De strategie heeft onder andere betrekking op erfenis, innovatie, veiligheid en verplichtingen van de regering.

Bitcoin onder druk nadat China op de economische rem trapt
Bitcoin onder druk nadat China op de economische rem trapt

Wat zijn China’s crypto plannen?

Hoewel het verhandelen en het minen van crypto officieel verboden is in China, maken veel Chinezen wel gebruik van NFT’s (non-fungible tokens). Ook is Web 3 gaming erg populair in het land. De sector is daarom zeker niet onbelangrijk voor de Chinese regering. Ook heeft het ministerie aangekondigd Web 3 innovatie te gaan promoten, onderzoek te steunen en talent in de industrie te verhogen.

Web 3 gaat verder dan enkel digitale assets. De term heeft eigenlijk betrekking op alles dat gebruikmaakt van blockchain technologie. Ondanks de Chinese afkeer van crypto mining en crypto handel op exchanges, is China druk bezig met de ontwikkeling van blockchain technologie. Eerder werden er in het land al blockchain pilots uitgevoerd in processen binnen de volgende sectoren: energie, recht, copyright en handel financiën.

Naar verluidt zal de nieuwe Web 3 strategie zich “focussen op cruciale gebieden zoals regering en industrie, nieuwe bedrijfsmodellen op basis van bijvoorbeeld NFT’s en dApps aanmoedigen, en de innovatieve toepassing van Web 3 en de constructie van een digitaal ecosysteem”.

Crypto adoptie in China

China timmert dus hard aan de weg om crypto technologie zo effectief mogelijk toe te passen. Vorige week berichtten we ook al over een Chinese toepassing van blockchain technologie. China staat namelijk op het punt om een service te lanceren voor digitale identiteitsverificatie met behulp van crypto-technologie.

Volgens de Chinese staatsmedia moeten de zes grootste sociale mediaplatforms hun gebruikers gaan dwingen om hun echte naam in het openbaar te tonen. Dit moet volgens staatsmedia de geloofwaardigheid vergroten en het publieke toezicht op deze platforms faciliteren. Lees hier meer over deze opmerkelijke nieuwe Chinese plannen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

'Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt', zegt voorzitter crypto-waakhond
‘Onwaarschijnlijk dat dit spul wat wordt’, zegt voorzitter crypto-waakhond
Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Bitcoin belasting Italië schiet omhoog, beleggers vrezen crypto-exodus
Lid van crypto-waakhond: 'we hebben dit volledig verkeerd aangepakt'
Lid van crypto-waakhond: ‘we hebben dit volledig verkeerd aangepakt’
Advertentie